Jeho svěřenci vydolovali 29 bodů a šest kol před koncem soutěže mají na sestupové pozice jedenáctibodový náskok. „V závěru jsem byl nervózní, když nás Boleslav dostala pod velký tlak. Má velmi silný tým s hráči, kteří prošli Plzní či Spartou. Jsem rád, že jsme to zvládli," povídal trenér.

Zbrojovka vstoupila do utkání aktivněji a ke třem bodům ji nasměroval proměněný pokutový kop ze dvanácté minuty. Kapitán Pavel Zavadil se vrhl do vápna, kde jej podrazil Jakub Navrátil. Míč z penalty poslal chladnokrevně do sítě Miroslav Markovič. „Zavoš byl určený, ale po faulu jsme na sebe mrkli a dovolil mi to. Věřil jsme si, takže jsem vzal balon," povídal střelec jediné branky utkání, který nastoupil poprvé na jaře v základní sestavě.

Brno v prvním poločase svého soka přehrávalo, velkou šanci po parádní akci Jakuba Jugase zahodil David Pašek. „Zápas jsme si prohráli v první půli, už poněkolikáté. Vždycky si něco říkáme, ale zůstane jen u slov, Brno si šlo za záchranou a my jsme začali hrát až ve druhém poločase, kdy jsme neměli co ztratit," mrzelo mladoboleslavského záložníka Jiřího Skaláka.

V přestávce hosté dvakrát vystřídali a rázem se na stadionu ukázalo mužstvo, které se pravidelně účastní evropských pohárů. Středočeši zatlačili domácí na jejich polovinu, Brňané se osvobozovali jen odkopy. „Potřebovali jsme lépe založit protiútok, což se zvrhlo v odkopávání. Na to nemáme soubojového hráče, proto jsme byli pod tlakem. Řešil by to náš druhý gól v prvním poločase, ale musíme být spokojení s tím, co máme," pousmál se Kotal. „Pomohl návrat Košťál, který nám drží zadek," vyzdvihl stopera.

Velkou zásluhu na vítězství má gólman Dušan Melichárek, jenž si připsal čtvrtou jarní nulu. „Podíl na ní má celé mužstvo. Něco jsem chytil a jsem rád, že jsem klukům pomohl," uvedl skromně. Vyznamenal se proti přímému kopu Skaláka a pokusu Wágnera, při Zahustelově hlavičce mu pomohla tyč. „Boleslav je kvalitní soupeř a nejela sem na výlet. Po první půlce asi udělal trenér Jarolím vítr v kabině, ale bránili jsme dobře," dodal Melichárek.