„Uvědomujeme si důležitost zápasu. Když vyhrajeme, posuneme se zase o něco výš a získáme jistotu do budoucích zápasů," prohlásil brněnský útočník Miroslav Markovič.

Zbrojovce jde také o nalákání diváků na soupeře, které na vlastním hřišti postupně přivítá. „Utkání s Budějovicemi může být pozvánka pro diváky, v dalším zápase doma přivítáme Teplice, což je atraktivní protivník," přiblížil důležitost souboje brněnský trenér Václav Kotal.

Pro Jihomoravany mluví jejich domácí výkony. Na stadionu v Srbské ulici neprohráli posledních osm prvoligových střetnutí a ztratili v nich jenom dva body. „Budějovice disponují velmi kvalitní a zkušenými hráči na míči, jako jsou Lengyel, Volešák, Benát, Vošahlík nebo Hora, kterým nesmíte dát prostor, aby uplatnili svoje přednosti," varoval Kotal.

Branku na vlastním hřišti nedostala Zbrojovka už 344 minut a sérii ráda prodlouží. „Pokud budou hráči ochotní plnit, co po nich chceme, v domácím prostředí uspějeme," věřil brněnský kouč.

České Budějovice se v této sezoně poprvé představí venku, jejich zápas druhého kola v Teplicích byl kvůli úmrtí soupeřova ředitele Františka Hrdličky odložen. „Očekávám tvrdého soupeře a jeho disciplinovaný výkon. Potřebuje body, ale když podáme bojovný výkon, jsme schopní Budějovice porazit," pravil Markovič, který do Brna přišel po půl roce právě na jihu Čech.Pro zvětšení rozklikněte.

Ve dvou kolech získalo Dynamo jeden bod za remízu 1:1 v Liberci, v Plzni prohrálo 0:4. „S Libercem byly Budějovice lepší a remizovaly jen kvůli neproměňování svých šancí. To utkání pro nás musí být varování," upozornil Kotal, jehož svěřenci v minulém kole hráli 1:1 s Duklou Praha.

Jihočeši odmítají v Brně defenzivní taktiku. „Na 0:0 hrát nemůžeme. Musí se nám povést nějaký brejk do otevřené obrany. Pokud dáme gól, může to být zajímavé. Bod by byl zlatý, tři fantastické," přemítal trenér Dynama Luboš Urban.