A v roce 2017 hodlá počet aktivit ještě rozšířit. „Darování krve či vánoční besídka už jsou zavedené projekty a budou pokračovat. Zopakovat chceme i Zbrojováka na Svoboďáku, chystáme také novinky, o kterých budeme průběžně informovat. Rádi bychom, aby byl nadcházející rok i v tomto ohledu co nejpestřejší," uvedl mluvčí prvoligového brněnského klubu Martin Lísal.

Zbrojovka už bývá tradičně spjatá s darováním krve na Transfuzním a tkáňovém oddělení Fakultní nemocnice Brno, i když na podzim se do něj zapojila jinak. „S ohledem na termínovou listinu a vytížení hráčů se nám vhodné dny hledaly komplikovaně. Naši hráči tak pomáhají pracovníkům oddělení s administrativou a obsluhou dárců, což má výrazně větší efekt," vysvětlil změnu mluvčí.

Souhlasí s ním také primářka oddělení Hana Lejdarová. „Bez diskuse nám to nesmírně pomáhá. Obyčejně evidujeme za den stovku dárců, tentokrát jich už před polednem přišlo sto padesát. Dorazila navíc i řada prvodárců," komentovala.

V LÉTĚ NA NÁMĚSTÍ

Vrchol letního období představovalo předsezonní setkání fanoušků a hráčů pod hlavičkou Nadačního fondu Zbrojovák na náměstí Svobody.

Konec uplynulého roku jako obvykle patřil vánoční besídce pro děti z dětských domovů. V minulosti zbrojováci objížděli vybrané domovy s dárky, od roku 2015 klub děti zve přímo na stadion v Srbské ulici.

V prosinci se besídky zúčastnilo šedesát dětí ze čtyř domovů, z hráčů nechyběl například kapitán Jan Polák. „Formát jsme inovovali o návštěvu prostor pro regeneraci, tedy vířivek či sauny, o což děti projevily zájem. Skvěle nám vyšlo počasí, takže došlo i na trénink fotbalových dovedností na trávníku," dodal Lísal.