Jedni se vznášejí ve stavu beztíže na prvním místě, druzí poznávají krutost druholigové gravitace, která je zatím přišpendlila takřka na dně tabulky. Druhou nejvyšší soutěž čeká třetí kolo, které může s osudy brněnské Zbrojovky i Znojma výrazně zatřást.

Nervozita zatím panuje na straně Brna, které se pasovalo do role hlavního favorita na návrat do Gambrinus ligy. Jenomže zatím je bez bodu a nedalo ani branku. Dnes dopoledne v Sokolově je čeká úkol ztížený zraněními. „Doležal má naražené ledviny ještě od opavského gólmana, přičemž ten zákrok proběhl bez povšimnutí rozhodčích. Sedláček si v souboji na tréninku přisedl kotník a Král má angínu,“ vyjmenoval brněnský kouč René Wagner fotbalisty, jejichž start je vážně ohrožen a to ještě opomenul dlouhodobé zraněného Tomečka.Stoprocentně fit by už měl naopak být kapitán Petr Švancara. „Už je v pořádku, v týdnu trénoval naplno,“ potvrdil kouč.

Hráči Brna, kteří přežili letní čistku, se těší na souboje s bývalými spoluhráči. V obraně Sokolova se Dřížďal s Dvorníkem podíleli v základní sestavě na výhře v Čáslavi a porážce se Sezimovým Ústím. „Mají zkušenou obranu i šikovné hráče do ofenzivy. Hrají bojovný a běhavý fotbal, pozor si také musíme dát na jejich standardky,“ pochlubil se Wagner znalostí protivníkovy taktiky.

Přímými kopy hodlá udivovat brzká posila Václav Koloušek. Sokolov ale ještě nestihne. „S Vaškem jsme se na podmínkách smlouvy už prakticky dohodli, ale nestihli jsme vyřídit všechny formality,“ poznamenal sportovní ředitel Richard Dostálek.

Ve znamení písmene zet bude zápas překvapivého lídra. V moravském derby přivítají hráči Zlína zatím suverénní Znojmo. Šetibodový tým výrazně táhne Milan Pacanda, který se trefil v obou zápasech. „Ale sázíme hlavně na kolektivní výkon. Milan zatím plní naše očekávání. Snad bude i dál rozdávat fotbalovou radost,“ chválil někdejší ligovou hvězdu znojemský kouč Bohumil Smrček.

Jihomoravané si zatím užívají snový start do soutěže, díky němuž vyjedou k dnešnímu zápasu bez starostí. „Moc se těšíme. Hrajeme na ligovém stadionu se skvělou atmosférou a pod umělým osvětlením,“ liboval si spokojený Smrček.

Jeho tým nedávno zasáhla viróza, ale všechny hráče už má k dispozici. Včetně Mičky, který se zranil v prvním zápase sezony. „Když budeme ve Zlíně získáme alespoň jeden bod, budu spokojený,“ dodal.