Jeho svěřenci potvrzují pověst remízového krále první ligy, v jedenadvaceti kolech si připsali už třináctou remízu. Zbrojovka zůstala na jedenácté pozici, jenže desáté Slovácko jí vítězstvím 2:1 s Mladou Boleslaví odskočilo o tři body.

Hradec Králové za Brnem dál zaostává o čtyři body, na čtrnácté pozici má pouze dvoubodový náskok na předposlední Jihlavu a trenér Votroků nabídne své místo. „Trošku nám to hapruje a je vidět, že nejsme v pohodě. Musí se něco stát. Půjdu za vedením a nabídnu rezignaci. Pokud to pomůže, pokud se zlepší atmosféra kolem klubu, odejdu," prohlásil hradecký kouč Bohuslav Pilný.

Brněnský celek v následující reprezentační přestávce musí pilovat zakončení. Stejně jako proti Slovácku nebo Bohemians 1905 si vytvořil víc příležitostí než soupeř, ale ztroskotal na proměňování. A skvělém brankáři Radimu Ottmarovi.

„Zápas byl hodně věnovaný taktice. Domácí měli jednoznačně pokyn pustit se do presinku. Dařil se jim a vůbec jsme se nedostali do hry. Ale když jsme se oklepali, měli jsme velké šance, které jsme neproměnili. To nás může hodně mrzet," obával se Habanec.

Domácí brankář zneškodnil pokusy zblízka Ladislava Krejčího, Jakuba Řezníčka, Milana Lutonského i Musefia Ashira. Při ráně stopera Lukáše Vraštila mu pomohla tyč. „Udělal jsem všechno dobře. Zpevnil jsem se, uklidnil a přesně jsem věděl, co chci udělat. Ale bohužel jsem trefil tyč," pokrčil rameny brněnský obránce.

Na druhé straně mířily pokusy spíš mimo tyče. Velkou příležitost v poslední minutě zahodil domácí Tomáš Malinský. „Šel jsem sám na bránu a možná jsem to mohl zkusit na penaltu. Ale řekl jsem si, že za každou cenu zakončím. Tady se penalty stejně moc nepískají," řekl hradecký záložník.

Východočeši získali teprve druhý bod z posledních sedmi zápasů. „o nějakých příležitostí jsme se dostali, ale Brno mělo větší šance, aby zvítězilo. Mohli jsme prohrát, máme bod a to je v naší situaci málo," uvědomoval si Pilný.

21. kolo první fotbalové ligy

FC Hradec Králové - Zbrojovka Brno 0:0

Rozhodčí: Proske - Kotalík, Kříž. ŽK: Schwarz - Pavlík, Šural. Diváci: 1931.
Hradec: Ottmar - Krátký, Nosek, Hůlka, Mudra - Malinský, Janoušek, M. Černý, Schwarz (72. Trubač), P. Černý (83. Žondra) - Šípek (58. Pázler). Trenéři: Pilný a Frimmel.
Brno: Melichárek - Šural, Pavlík (19. Vraštil), Kijanskas, Jablonský - Ashiru (88. Litsingi), Zavadil, Krejčí (75. Sedlák), Polák, Lutonský - Řezníček. Trenér: Habanec.