Bosenský stoper Avdič se prosadil do základní sestavy druholigového Mostu, vytáhlý útočník Škoda v závěru podzimu pravidelně nastupoval v nejvyšší soutěži za České Budějovice. „Avdič neměl možnost zabudovat se v Brně do sestavy, provázela ho i zranění. V Mostu na něm trenéři stavějí a půjde s námi na začátek přípravy," okomentoval jeho situaci sportovní ředitel brněnského klubu Zdeněk Kudela.

Jedenadvacetiletý Avdič ve čtrnácti utkáních vstřelil jednu branku. „Rok jsem pořádně nehrál kvůli zranění, ale hostování v Mostu mi hodně pomohlo. Odehrál jsem všechno, zvedl jsem se a myslím, že mám velkou šanci se do kádru Zbrojovky prosadit," sdělil stoper Deníku Rovnost.

O pět let starší Škoda za Dynamo nastoupil ke třinácti duelům a dal tři góly. „Tím pomohl Budějovicím k šesti bodům. Beru jako svoji chybu, že jsem podlehl nátlaku fanoušků, pro které se Michal stal obětí poklesu výkonnosti Zbrojovky," vracel se k jeho odchodu Kudela.

V létě bratr slávistického útočníka Milana Škody zamířil na roční hostování do Českých Budějovic. „Zvažujeme, co dál, jestli se nám podaří mužstvo doplnit. Pokud Škodu vezmeme, musíme být přesvědčení, že bude na devadesát procent hrát. Do Vánoc bude jasno," prohlásil sportovní ředitel klubu.

Za Zbrojovku odehrál Škoda 24 zápasů a třikrát skóroval. „V Budějovicích jsem spokojený, ale pokud o mě Brno bude stát, rád se vrátím," uvedl hrotový útočník, který má na jihu Moravy smlouvu ještě na rok a půl.

V druholigovém Frýdku-Místku ze Zbrojovky hostuje forvard Milan Halaška. Ve třinácti zápasech se trefil jednou. „Svou kariéru nastartoval skvěle, ale pokazil si ji a cestu do vrcholového fotbalu už si zavřel. Za půl roku mu skončí smlouva a neprodloužíme ji," líčil Kudela.

V Moravskoslezské fotbalové lize nastupují mladí Brňané v HFK Olomouc a Břeclavi. A střeleckou tabulku se dvanácti trefami vede čtyřiatřicetiletý útočník Karel Kroupa, který v létě zamířil do Prostějova. „Branky dává, ale ve třetí nejvyšší soutěži. Za půl roku mu končí kontrakt, jdeme jinou cestou," poznamenal sportovní ředitel.

Mnoho brněnských fotbalistů na podzim naskakovalo za třetiligový farmářský tým z Líšně. A někteří na sebe upozornili. Pozvánku do zimní přípravy prvoligového mužstva si vysloužil senegalský záložník Lamine Fall, otazník visí nad Danielem Přerovským. „U něj ještě uvidíme, záleží na trenérovi. Už nepočítáme s Martinem Susem, který dostal svolení k hledání angažmá," poznamenal Kudela.

Po doléčení podruhé zlomené zánártní kůstky dostane šanci v přípravě i útočník Jindřich Stehlík. „Na podzim jsem odehrál jen jeden zápas za farmu, ale makám na sobě s kondičním trenérem a v posilovně. Mám velkou chuť do fotbalu. Zbrojovce se zranilo hodně útočníků, takže se porvu o příležitost v první lize," prohlásil dvaadvacetiletý Stehlík.

Fotbalisté prvoligové Zbrojovky Brno na hostování:

1. LIGA:
Michal Škoda (České Budějovice)

2. LIGA:
Muamer Avdič (Most), Milan Halaška (Frýdek-Místek)

MSFL:
Karel Kroupa (Prostějov), Pavel Drbal, Dalibor Dvořák, Rostislav Varaďa (všichni HFK Olomouc), Michal Kugler, Tomáš Kunc, Pavel Lapeš, Jan Zádrapa, Tadeáš Zezula (všichni Břeclav)

DIVIZE D:
David Jukl, Jakub Krejčíř, Martin Levai, David Šural a Ondřej Ullmann (všichni Blansko)