Dvanácté Brno a patnácté „votroky" dělí v tabulce jen pět bodů a vzájemný souboj otevírá klíčovou závěrečnou třetinu nejvyšší soutěže. „Hradec nepatří na dno. Poslední dva zápasy se Spartou a v poháru proti Plzni předvedl kvalitní výkony, má dobře složené a zkušené mužstvo. Pro nás je však důležité uspět, abychom se nedostali do větších starostí," přiznal brněnský trenér Petr Čuhel.

Jenže vážnost duelu si uvědomují také Východočeši, kteří podzimní duel vyhráli 2:0. „Vzhledem k situaci v tabulce jde pro nás stejně jako pro Brno o velmi důležitý zápas. Náš jednoznačný cíl je bodovat, i když Zbrojovku považuji za nevyzpytatelného soupeře," pronesl hradecký kouč Jiří Plíšek.

Jeho tým patří v počtu vítězství na poslední místo nejvyšší soutěže, vyhrál letos pouze třikrát. Po propadu tabulkou mu vyjádřili podporu fanoušci, kteří mu zasílali povzbuzují vzkazy. „Pročítali jsme je a těší nás, že s námi fanoušci drží a snaží se nás povzbudit," povídal hradecký obránce Tomáš Holeš.

Málo gólů

V neděli se nedá čekat příliš střelecké utkání, Brno vstřelilo na jaře pouze dvě branky, jejich soupeř jednu. Obě mužstva čekají na první jarní vítězství. „Až pod tlakem se ukáže síla mužstva. A ten ze sebe hráči nesundají ničím jiným než prací na hřišti. Uděláme vše, abychom důležitý zápas zvládli," burcoval Čuhel.

Zbrojovce se proti „votrokům" zrovna nedaří, poslední tři duely prohrála. „Hradec má dobré standardky a přechod do útoku, hodně brání a chodí do nebezpečných brejků," podotkl záložník Tomáš Frejlach, který vyléčil zranění kotníku.

Naplno trénují i srbský útočník Miroslav Markovič a záložník Milan Lutonský. „O jejich zařazení rozhodneme po domluvě s lékaři, ale asi do utkání zasáhnou všichni," řekl brněnský kouč.

Brno do konce sezony kvůli operaci kyčle přišlo o Petra Glasera, proti Hradci nenastoupí vykartovaný Jakub Brabec a zraněný Muamer Avdič. Do stoperské dvojice se tak postaví Martin Sus. „V brance zůstane Radek Petr, i když dostal v Budějovicích laciný gól," dodal Čuhel.

Zbrojovka vs. Hradec Králové.
PRO ZVĚTŠENÍ KLIKNĚTE!