Jeho absencí nelze domácí propadák s Duklou Praha omluvit. S Pavlem Zavadilem na hřišti by však určitě zanechali brněnští fotbalisté lepší dojem než při porážce 0:1 v úvodním jarním kole. Tvůrce hry a kapitán Zbrojovky už se zapojil do tréninku. „Dvakrát jsem trénoval a všechno směřuju k tomu, abych v sobotu nastoupil. Doufám, že budu připravený," vyhlíží Zavadil duel na hřišti Českých Budějovic.

Šestatřicetiletý záložník si na soustředění v Turecku poranil lýtkový sval a po návratu ho schvátila viróza. „Cítím se dobře, ale teprve v pondělí jsem dobral antibiotika. Doufám, že sval bude v pořádku, ještě mám tři dny," podotýká brněnský kapitán.

V přímém záchranářském souboji s Českými Budějovicemi Zbrojovka jeho zkušenosti rozhodně potřebuje. „Pavel má něco odkopáno a mužstvu určitě pomůže, dodá hře klid," má jasno asistent brněnského kouče Michal Šmarda.

Důležitý zápas

Čtrnáctá Zbrojovka ztrácí na třinácté České Budějovice pouze dva body a důležitý souboj žene Zavadila na hřiště. „Necítím tlak, abych hrál, ale chci nastoupit a pomoct týmu," říká tvůrce hry.

Úvodní jarní utkání, které Zbrojovka ostudně prohrála s Duklou, sledoval kapitán na stadionu. „Byla to katastrofa. Předvedli jsme výkon, který se už nesmí opakovat a taky se už opakovat nebude," hlásí bojovně olomoucký rodák. „Jestliže nepředvedeme diametrálně odlišný výkon, nemáme v Budějovicích žádnou šanci. Musíme se na zápas připravit v hlavě," burcuje Zavadil.

Trenéři vystoupení proti Dukle s hráči rozebrali a chystají změny v sestavě. „Nic nenasvědčovalo tomu, že to bude takový propadák, v přípravě jsme předváděli dobrou hru," mrzí Šmardu.

Nominaci na České Budějovice už mohou trenéři tvořit z kompletního kádru, až na dlouhodobé marody Mezlíka s Kaščákem všichni trénují. „Fischer byl nemocný, ale začal individuálně, Sýkora už se dal taky do pořádku, dobře na tréninku vypadá i Moukanza," zmiňuje asistent kouče francouzského útočníka, který doléčil zlomenou čelist z přípravy. „Nominaci na utkání oznámíme po čtvrtečním tréninku," dodává.

V pondělí už odehrál kompletní utkání za juniorku i Milan Lutonský. „Vše je úplně v pohodě, musím to zaklepat. Zvládl jsem celý zápas na umělce, i po fyzické stránce bylo vše v pořádku. Doufám, že už tím trable skončily," přeje si Lutonský.