Do autobusu už nastoupili také tři noví hráči. Slovenští záložníci Matúš Lacko ze Znojma s Martinem Chrienem z Plzně a slovinský obránce Boštjan Frelih, o jejichž příchodu jako první už ve středu informoval Deník Rovnost. „Manažer mi to oznámil jen den před nástupem, ale bral jsem to pozitivně jako možnost zase hrát první ligu. Brno má určitě vyšší cíle než České Budějovic," připomněl devatenáctiletý záložník Chrien jarní angažmá v jihočeském klubu, který sestoupil. Do Brna míří na roční hostování.

V brněnském celku naopak definitivně skončil obránce reprezentační jedenadvacítky Jakub Jugas, jemuž vyprší roční hostování ze Zlína a mateřský klub jej po postupu do nejvyšší soutěže neuvolní. „Zlín jej považuje za obchodní artikl, který podpoří značku klubu a přiláká partnery," vysvětlil majitel Zbrojovky Václav Bartoněk. Vedení ševců odmítlo hráčskou i peněžní kompenzaci.

Na srazu scházel také záložník Jan Šisler, který do Brna přestupuje z Mladé Boleslavi. Stejně jako další středopolař Jan Sýkora se k týmu připojí až po dotažení smluv.

Zbrojovka zamířila na kondiční soustředění do Uherského Brodu, protože stadion v Srbské ulici si po dobu mistrovství Evropy do 21 let vybrala jako domov švédská reprezentace. „Pro mě jako trenéra je lepší, že jedeme hned na soustředění. Budeme spolu na jednom místě, máme tam dobré prostředí pro hrubou přípravu včetně kvalitního stravování i regenerace," sdělil brněnský trenér Václav Kotal.

S prvoligovým týmem odjeli také navrátilci z hostování Michal Škoda, Lamine Fall a mladíci z juniorky Tomáš Weber s Jakubem Přichystalem. Drobné šrámy budou v Brně hojit Pavel Košťál, Tomáš Brigant a Jakub Šural. Zato Jan Sedlák v pondělí nastupuje přípravu v Karviné.

Přetržený vaz v kotníku už doléčil Lukáš Zoubele. „Domluvili jsme se fyzioterapeutem, že na soustředění začnu dopoledne s klukama naplno a odpoledne půjdu na kolo či plavat. Dva tréninky ještě můžou být dost. Uvidíme, co kotník zvládne, ale vypadá to docela dobře a doufám, že co nejdřív bude stoprocentní," prohlásil ofenzivní záložník.

Na kondičním soustředění pobudou hráči Zbrojovky týden, v sobotu odehrají duel proti Uherskému Brodu, ve středu se v Břeclavi střetnou se slovenskou Myjavou. „Ještě jednáme o příchodu o útočníka. Když se to podaří, budu s doplněním kádru spokojený. Ale raději počítám ovečky až v kabině než na papíře na nástěnce," pousmál se trenér čtrnáctého celku uplynulé prvoligové sezony.

Hráči na soustředění

Brankáři: Dušan Melichárek, Martin Doležal, Vlastimil Veselý.

Obránci: Aleš Schuster, Miroslav Keresteš, Jan Malík, Petr Buchta, Boštjan Frelih.

Záložníci: Pavel Zavadil, Radek Buchta, David Pašek, Milan Lutonský, Lukáš Zoubele, Martin Chrien, Matúš Lacko, Tomáš Weber, Lamine Fall.

Útočníci: Stanislav Vávra, Josef Čtvrtníček, Donnell Moukanza, Michal Škoda, Fabián Slančík, Václav Klán, Jakub Přichystal.

Rozhovor s posilou Matúšem Lackem čtěte v pátečním tištěném vydání Deníku Rovnost.