Brněnský tým po sestupu z Moravskoslezské fotbalové ligy do divize válí a po pěti kolech shlíží na konkurenci, když v sobotním přímém souboji o první místo porazil Tasovice 3:1. „Po loňském roce jde o sladkou odměnu, protože jsme moc nevyhrávali," rozplýval se záložník Zbyněk Oprchal.

Úvahy nad návratem do třetí ligy ale zatím v hlavách hráčů ani vedení klubu nekolují. „Na to je ještě strašně brzo. Uvidíme, jak se nám povedou další utkání, až podle nich o tom můžeme uvažovat," řekl obránce Martin Drábek.

Líšeň v dosavadních pěti odehraných duelech zaváhala pouze ve druhém kole při výjezdu do Velkého Meziříčí. V ostatních případech sebrala soupeřům všechny body. Naposledy si poradila doma i s Tasovicemi. „Nastoupili jsme proti doposud nejsilnějšímu protivníkovi," pochvaloval si kouč Bohumil Smrček vítězství 3:1.

Hosté dohrávali zápas pouze v deseti, když rozhodčích po dvou žlutých kartách vyloučil Oldřicha Helebranta. „Už před zápasem jsme věděli, že jde o trochu labilního hráče, což v utkání potvrdil. Je skvělé, že jsme udrželi nervy na uzdě a zvítězili jsme," radoval se Drábek.

K povedeným výsledkům pomáhá v letošní sezoně Líšni i farmářská spolupráce s prvoligovou Zbrojovkou, která celek z východu Brna zásobuje do každého utkání průměrně třemi hráči. O víkendu nastoupili brankář Vlastimil Veselý, obránce Miroslav Král a útočník Petr Nekuda. „Původně jsem z toho měl strach. Vím, jak to dopadlo ve Spartě Brno, kde si na spolupráci stěžovali. My zatím nemáme důvod. Chodí nám sem hráči, kteří mají chuť bojovat za naše mužstvo," uvedl Oprchal.

„Navíc jde vždy o vytypované hráče na zaplnění děr v sestavě. Nemusíme kvůli nim vysedávat na lavičce," doplnil Drábek.

Vítěznou euforii může se svými spoluhráči prodat už ve středu ve vloženém patnáctém kole. Líšeň zajíždí na hřiště sedmých Otrokovic. Její brněnské rivaly z Bystrce čeká výjezd do Vyškova.

Naopak doma se představí Bohunice, které od pěti hodin odpoledne přivítají Polnou.

VLOŽENÉ KOLO

Zápasy brněnských týmů v divizi D – středa (17.00): Bohunice (10.) – Polná (12.), Vyškov (14.) – Dosta Bystrc (6.), Otrokovice (7.) – Líšeň (1.).

Pozn.: v závorkách jsou umístění týmů v tabulce