FORMA POHÁROVÝCH SOUPEŘŮVýsledky obou mužstev v posledních čtyřech prvoligových kolech:

1. SC ZNOJMO
13. kolo: vs. Liberec 0:0
12. kolo: vs. Příbram 3:0
11. kolo: vs. Ostrava 1:1
10. kolo: vs. Mladá Boleslav 2:0
• Celkově (za poslední čtyři
  zápasy): 2 – 2 – 0, 8 bodů,
  skóre 6:1 ⇒ 2. místo v lize

SPARTA PRAHA13. kolo: vs. Teplice ⋌2:0
12. kolo: vs. Liberec ⋌1:1
11. kolo: vs. Dukla Praha ⋌3:0
10. kolo: vs. Slavia Praha ⋌2:0
• Celkově (za poslední čtyři
  zápasy): 3 – 1 – 0, 10 bodů,
  skóre 8:1 ⇒ 1. místo v lize

Nadávky o sedlácích si museli v posledním vzájemném utkání se Spartou vyslechnout fotbalisté 1. SC Znojmo. Tehdy prvoligový celek ze dna tabulky doma významně zatápěl favoritovi, který z úvodní osmifinálové bitvy českého poháru odešel jen s těsným vítězstvím 3:2.

V úterý se oba soupeři utkají v odvetě v Praze. Zatímco domácí jdou do utkání opět v roli favorita a ligového suveréna, nováček nejvyšší soutěže si od té doby významně vylepšil prvoligové renomé. „Někteří soupeři si možná mysleli, že do ligy nepatříme, proto ty poznámky. Nezbývalo nám, než se proti nim obrnit. V posledních zápasech jsme protivníky snad přesvědčili, že v lize své místo máme a aspoň nás začnou brát vážně," přál si pětadvacetiletý znojemský záložník Radim Nepožitek.

Jihomoravské mužstvo totiž už v nejvyšší soutěži čtyřikrát za sebou neprohrálo a s osmi získanými body je druhý nejlepší tým v daném období. Hned za Spartou. „Hezky se to poslouchá, jenže v reálu jsme na opačném konci tabulky. V poslední době ale máme formu, už jsme si zvykli na prvoligové tempo. K zápasu přistoupíme poctivě jako k jakémukoli jinému mistráku a uvidíme, na co to bude stačit," dodal Nepožitek.

Se spoluhráči si o víkendu odvezli cennou remízu 0:0 z Liberce, který se úspěšně rve v evropských pohárech. Sparta si zase lehce poradila 2:0 s Teplicemi v souboji dvou aspirantů na titul. „Je na ní vidět, že letos chce jednoznačně double – vítězství v poháru i lize. Pokusíme se ji co nejvíc potrápit, aby to neměla tak jednoduché. Jen je škoda, že kvůli zraněním nenastoupíme v kompletní sestavě. Jelikož nemáme příliš široký kádr, pojedou s námi i někteří hráči z juniorky," naznačil znojemský trenér Leoš Kalvoda.

I když v ligové tabulce dělí oba soupeře propastných 24 bodů, sparťanský kouč Vítězslav Lavička nečeká při bránění těsného vítězství 3:2 lehká úloha. „Cíl je jasný. Ale je potřeba koukat vždy na nejbližší překážku, abychom neupadli na nos," upozornil.

Osmifinálová odveta Poháru České pošty začíná v úterý od šesti hodin večer v Praze. Vítěz narazí na jaře na Duklu.