VYBERTE SI REGION

Znojmo má v Brně druhý pokus

Brno - Minulý týden odjížděli z Brna naštvaní a zklamaní, teď chtějí využít svůj druhý pokus. Znojemští hráči v prvním jarním kole Moravskoslezské fotbalové ligy padli na půdě Líšně 1:2.

20.3.2010
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Martin Hohn

Už v neděli se jim postaví další soupeř ze stejného města – juniorka 1. FC Brno.
Svěřenci trenéra Petra Maléře teď díky Líšni ví, jak na lídra soutěže vyzrát. „Kouč se byl na tom zápase podívat. Už nám něco naznačil, ale teprve na předzápasovém tréninku stanoví taktiku. Určitě nás dobře připraví,“ je si jistý brněnský záložník David Cupák.

Znojmo má po fiasku na hřišti do té doby poslední Líšně jasný cíl: odvézt si z Brna tři body, a odstartovat tak cestu k úspěšnému jaru, které chce zakončit postupem do druhé ligy. „Jsme dobře nachystaní a jedeme si pro výhru,“ říká odhodlaně zimní znojemská posila z Karviné Zdeněk Látal.

Brňané v úvodním duelu jara porazili 2:0 Kroměříž, čímž ji odsunuli na poslední místo ligy, sami se s dvaceti body dostali do středu tabulky. „Po Znojmě nás čeká derby s Bystrcí. Bylo by dobré z těchto dvou utkání získat čtyři body. Proti Kroměříži jsme si ověřili, že nám po podzimu obměněná sestava dobře funguje,“ vypráví Cupák.

Kouč Maléř spoléhá na zkušené fotbalisty, kteří byli vyřazení z prvoligového áčka. „Hra stojí na borcích jako je Čoupek nebo Lira, my mladí je máme doplňovat. V přípravě jsme neprohráli jediný zápas, vstup do jara nám taky vyšel, takže zatím vše vychází,“ usmívá se defenzivní záložník.

Kouči Maléřovi budou pro utkání se Znojmem k dispozici hráči prvoligového kádru, kteří za 1. FC Brno nenastoupí v duelu Gambrinus ligy v Teplicích. Ten se hraje v sobotu v šest hodin večer.

Utkání brněnské rezervy s prvním Znojmem startuje v Brněnských Ivanovicích na umělé trávě v neděli od 10.15 dopoledne. „Je to jedna z nejlepších umělek vůbec. Jsem si jistý, že nám povrch nebude dělat problémy,“ věří dvacetiletý Cupák.

Autor: Jiří Ševčík

20.3.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies