AŽ PATNÁCT STUPŇŮ. Ledová plocha s tloušťkou šest až devět centimetrů je prakticky hotová. Pracovníci ji položili na geotextilii, na které jsou chladící pásy. V nich v drobných trubičkách protéká chladící směs. Organizátoři však v posledních dnech netrpělivě sledují předpověď počasí. „Když bude kolem nuly nebo tři stupně nad nulou, půjde o ideální počasí. Zařízení však chladí až do plus patnácti stupňů," informuje Bartošek. Úpravu plochy obstarají dvě rolby.

STOŽÁRY CHYBÍ. V areně zatím svítí jen reflektory připevněné k tribunám. Světelné stožáry ve výšce deset a půl metru se budou instalovat až v sobotu. „Plány stožárů jsou rozkreslené přesně na centimetry. Jejich místa známe," ujišťuje Bartošek.

Na stožáry čeká i Česká televize, která podle nich rozmístí kamery pro potvrzený přenos 8. ledna se Spartou. „Ale mají už hotové podesty na kamery," hlásí organizátor.

TRIBUNY VYDRŽÍ. Obavy z toho, že jsou mobilní tribuny vratké organizátoři zahánějí. Únosnost konstrukce má být dvojnásobná oproti návštěvě, která se očekává. „Tribuny jsou stavěné na kapacitu 650 až 700 kilogramů na metr čtvereční. Reálně využijeme zhruba zátěž 350 kilogramů. Tribuna nespadne, jen se může lehce rozvlnit když budou fanoušci nedisciplinovaní. Rádi bychom, aby fandili bez skákání. Vrtkavý pocit je jen psychologický efekt," ujišťuje Bartošek.

Všechna místa jsou na stání, jen legendy Komety se posadí na židle.

KONTEJNERY. Šest spojených kontejnerů má vytvořit ucelenou kabinu pro brněnské hokejisty. Hostující týmy mají zázemí v budově areálu, kde probíhá veřejné bruslení. „Při Open Air Game 2011 v Pardubicích byly k dispozici jen dva kontejnery. Hráči se nebudou mačkat," usmívá se Bartošek.

Hokejisté přijedou k zápasům už převlečení, v mobilní kabině si nazují jen brusle a stráví v ní čas o přestávkách. V areálu chybí sprchy.

NA HRY AUTOBUSEM. Pro přepravu na lednovou show mohou fanoušci využít městskou hromadnou dopravu. „Bude fajn, kdybychom ukázali, že umíme jezdit na hokej městskou hromadnou dopravou a že nepotřebujeme tisíce parkovacích míst, protože jsme v centru města," povídá Bartošek a potvrzuje, že dopravní podnik zařídí posilové spoje.

Organizátoři vyzývají i k potřebné časové rezervě. „Doporučujeme fanouškům přijít co nejdřív, areál se otevře tři hodiny před zápasem s Plzní i před hodinovým koncertem skupiny Kabát, na který navazuje duel se Spartou. Kontrola bude trošku zdlouhavější," tvrdí mluvčí Komety Michal Chylík. Arena má čtyři vchody s turnikety.

BOX:

Arena za Lužánkami v číslech

Kapacita: Necelých 22 000 lidí
– 20 000 dospělých a 1 500 dětí

Kabiny: šest spojených kontejnerů, rozměr 6×2,5 metru

Velkoplošné obrazovky: tři obrazovky, rozměr 7×4 metru.

Výdrž ledu: chlazení funguje do +15 stupňů

Led: 60×27 metru – o metr užší než v DRFG Areně, led bude čistý bez reklam

Tloušťka ledu: 6 až 9 centimetrů

Nosnost tribun: 650 až 700 kilogramů na metr čtvereční, předpokládané využití 350 kilogramů

Občerstvení: zhruba 65 stánků

VIP místa: přibližně 1 420 míst

Vchody: čtyři turnikety, které se otevírají tři hodiny před duelem