VYBERTE SI REGION

Kometa omlazuje kádr: bek Štencel sází na své útočné naladění

Brno – Nejen ostřílení obránci Ondřej Němec a Michal Gulaši, ale i Jan Štencel, který přišel z Vítkovic, je nová posila hokejové Komety. Účastník mládežnických světových šampionátů podepsal na jihu Moravy tříletou smlouvu. „Věřím, že se s Kometou dostaneme do play off, kde uděláme pořádný úspěch. Nechci hrát pouze o záchranu," přeje si jedenadvatile­tý bek.

3.5.2016
SDÍLEJ:

Jan Štencel.Foto: DENÍK/Attila Racek

Štencel se stal třetí novou akvizicí v brněnských zadních řadách. Sám sebe považuje za útočně laděného obránce, který může nahradit Tomáše Kaberleho. „Už při podpisu smlouvy jsem věděl, že Kaberle z Komety odejde. Věřím, že mám šanci se dostat do sestavy," říká.

Kometa už těsně po konci uplynulé sezony oznámila, že chce svůj kádr výrazně omladit a dát prostor odchovancům. „Vnímám větší prostor pro mladší hráče v sestavě jako pozitivní zprávu také pro mě. Všichni chceme předvést, na co máme, a prosadit se," hlásí Štencel, který získal titul v extralize staršího dorostu i juniorů.

Jan Štencel.

Přesto si uvědomuje, že konkurence v modrobílém týmu na postu obránce je obrovská. „Jsou tu kvalitní beci a další přišli. Snad se mezi námi utvoří dobrá parta, vzájemně si pomůžeme a dotáhneme Kometu příští sezonu k výraznému úspěchu," doufá ve spolupráci s novými spoluhráči.

V minulé sezoně hrál Štencel za extraligové Vítkovice a prvoligový Havířov. Celkově si v 58 duelech připsal dvacet kanadských bodů. „Cítil jsem se jako na houpačce. Po dobrém začátku jsem se dostal do útlumu a pohyboval se mezi první a druhou nejvyšší soutěží. Konec sezony se mi z osobního hlediska poměrně povedl, na což chci navázat v Kometě," popisuje minulý ročník, kdy Vítkovicím pomohl zachránit v play out extraligu.

ADAM HAVEL

Autor: Redakce

3.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Nemocní z léčebny se přestěhují do Úrazové nemocnice. V březnu

Brno – Pětadvacet lidí z Léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci přesídlí vedení města do Úrazové nemocnice v Brně. Současné budovy totiž podle náměstka primátora Petra Hladíka nevyhovují dnešním potřebám. „Pacienti si zaslouží prostředí, které odpovídá jednadvacátému století," vysvětlil.

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies