Tento zápas ale nebude o nostalgii, nýbrž o praktičnosti. „Dal jsem vedení požadavek, že chci sehrát do konce přestávky dvě utkání. Brno je blízko, ušetříme čas, který potřebujeme věnovat tréninkům," odmítá devětapadesá­tiletý brněnský rodák Čada svůj podíl na výběru soupeře.

Žádné zvláštní pocity nečeká, ani když se 20. únoru postaví na lavičku v brněnské hale. „Žádná nostalgie na mě nepadne. Na to už v dnešní době není místo. Navíc skoro celý svůj trenérský život pracuju v cizině," upozorňuje kouč.

Pro fanoušky i hráče Komety ale půjde o svátek. „Jde o mužstvo z KHL, takže to bude kvalitní soupeř. Věřím, že nás dobře připraví, třeba i na nadcházející play off," povídá obránce Komety Jozef Kováčik.

Ten má navíc 246 dobrých důvodů, proč se na zápas těšit. Právě tolikrát čtyřiatřicetiletý bek totiž nastoupil ve slovenské extralize ve dresu Slovanu. „Docela se těším. Přece jen jsou čtyři sezony docela dlouhá doba. Určitě po zápasech s klukama pokecáme. S Janusem, Bakošem, Kukumbergem, Sersenem, Šatanem a dalšími," jmenuje Kováčik své někdejší spoluhráče. S některými z nich se radoval i ze slovenského titulu.

Přinejmenším několik z nich se ve valentýnském bratislavském nebo pozdějším brněnském zápase představí. Dres Slovanu totiž obléká jedenáct borců, kteří mají šanci na Soči. Tři jsou ve slovenské nominaci, dalších osm se pak ocitlo mezi náhradníky českého nebo slovenského týmu. „V přípravě se k nám připojí i dvanáct juniorů, takže i ty použijeme. Nemáme jinou možnost. Sezona je letos kvůli olympiádě výjimečně náročná," tvrdí Čada.

Kvůli krátké vzdálenosti mezi oběma městy se hokejisté můžou dočkat zajímavé divácké kulisy. „Na Slovensku se mluví o podpoře Slovanu, tady je zase jasná jednička Kometa. Věřím, že bude vyprodané," doufá Kováčik.

Kometa vs. Slovan

- termíny zápasů: pátek 14. února v 18.00 v Bratislavě, čtvrtek 20. února v 18.00 v Brně

- ceny vstupenek - Bratislava: 8 euro (220 Kč), Brno - na sezení: 150 v prodeji, 100 pro permanentkáře, na stání: 100 v prodeji, 80 pro permanentkáře

- poslední vzájemné zápasy - 2010: Slovan – Kometa 10:4, 2010: Kometa – Slovan 1:0, 2011: Slovan – Kometa 1:2 sn., 2011: Kometa – Slovan 1:2

- na koho se dívat: Miroslav Šatan, Branko Radivojevič, Roman Kukumberg, Martin Škoula