„Musím pogratulovat Spartě, předvedla výborný výkon. Myslím, že my jsme pouze ve druhé třetině trošku drželi krok," uznal asistent brněnského kouče Petr Haken.

Jeho svěřenci prohrávali po první třetině po dvou trefách Lukáše Pecha, naději na zvrat jim nabídl v závěru druhé části hry domácí brankář Tomáš Pöpperle, který za píchnutí holí do Leoše Čermáka obdržel trest na pět minut plus do konce utkání. „Byl tam souběh několika věcí, ležel na mně hráč, vstával jsem a ohnal se po něm. Trošku stupidní. Spíš tedy hodně stupidní…" kál se Pöpperle. Duel za něj dochytal Filip Novotný.

Brněnský kapitán si oddechl, že nepochopitelný zákrok přestál ve zdraví. „Zuby naštěstí vydržely. Samozřejmě to nebylo nic příjemného," sdělil Čermák.

Kometa však dlouhou přesilovku nevyužila, a naopak ve třetí třetině obdržela další branky od Miroslava Formana a Lukáše Klimka. „Škoda, že jsme v dlouhé přesilovce zápas trochu nezdramatizovali. Mohli jsme se vrátit do utkání, ale přesilovky jsme hráli hodně špatně," připustil Čermák.

Pöpperleho zkrat bude mít dohru u disciplinární komise, brankáři Sparty hrozí v krajním případě trest až na deset zápasů. „Vůbec nevím, co teď přijde. Netuším. Nemám ani představu, ještě jsem tohle nikdy nezažil. Nikdy jsem nemusel ani sledovat, jaké jsou za takový faul tresty, takže nevím, co může nastat," krčil rameny gólman.

Domácí brankářská jednička měla štěstí, že Kometa se nezmohla ani na gól. „Jak znám Tomáše, byla v tom asi spousta negativních emocí, ale nic zákeřného. Hned poté si vše uvědomil, ale už to nešlo vzít zpátky," uvedl asistent sparťanského kouče Zdeněk Moták.

Kometa se po třetí porážce se Spartou v sezoně drží na šestém místě s náskokem bodu na Chomutov. Série duelů s těžkými soupeři pokračuje pro Brňany v pátek doma proti Třinci, poté jedou do Liberce.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Pech (J. Hlinka, Mikuš), 13. Pech (Forman, Kumstát), 46. Forman (Kalina, Piskáček), 51. Klimek (Řepík, J. Hlinka). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hejduk - Špůr, Lhotský. Vyloučení: 4:5, navíc Pöpperle (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 11 974.

Sparta: Pöpperle (37. F. Novotný) - Gernát, J. Mikuš, Piskáček, Kalina, Eminger, Nedomlel, od 21. navíc Barinka - Řepík, J. Hlinka, Klimek - Ihnacak, Smejkal, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - V. Němec, Nečas, Brabenec - Vondráček, Dočekal, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.