Kometa se dostala dočasně na třetí místo tabulky právě před Mountfield, ten má však dva duely k dobru. Navíc Chomutov na sedmém místě znamenající předkolo play-off ztrácí na Brno tři body. „Výhra v Hradci je důležitá, protože s ním máme bilanci osmi získaných bodů a čtyři ztracené. V případě rovnosti bodů jsme na tom lépe. To stejné s Litvínovem," těšilo Pešouta.

Důraz před brankou, přímočará hra, týmový výkon. Časté fráze z úst hokejistů, když uvažují o tom, co na jejich výkonu zlepšit. Kometa se této hře v neděli přiblížila. „Poslední zápasy nám vždy něco chybělo. Pokud budeme bojovat jako tým, makat od začátku, dávat jednoduché puky a protečovávat je do pásma, půjde to," nabádal forvard Komety Hynek Zohorna, jenž se blýskl proti Hradci Králové hattrickem.

Půjde buldočí systém dodržovat i po návratu zraněného technického útočníka Martina Erata či s posilou Martinem Havlátem? „Naopak tito hokejisté dobře ví, že se v NHL nebo KHL hraje s blížícím se play-off víc jednoduše a na jistotu. Z každé střely může padnout gól. Věřím, že budou Erat či Zaťovič tuto hru ještě víc vyžadovat," řekl Pešout.

Jeho svěřenci si v Hradci Králové pomohli i trestným střílením. Vítězný gól Marcela Haščáka byl v sezoně čtvrtý z šesti pokusů z trestného střílení, což je vydatná pomoc. Naopak proti Kometě soupeři třikrát z trestného střílení neuspěli. „Honza Káňa byl po faulu zraněný a jsem rád, že mi trenéři věřili a postavili mě místo něho. Brankáře jsem měl už přečteného a ukázal mi prostor u tyčky," popsal Haščák rozhodující střelu, která Kometě dodává psychickou vzpruhu.

Trestná střílení
Nařízená pro Kometu:
4. kolo: Plzeň – Kometa 3:6, za stavu 1:2 Dočekal ano proměnil
16. kolo: Ml. Boleslav – Kometa 2:4, za stavu 0:0 Dočekal ne
20. kolo: Litvínov – Kometa 3:2 pp, za stavu 0:0 Haščák ano
30. kolo: Plzeň – Kometa 2:1 pp, za stavu 1:1 Káňa ne
33. kolo: Kometa – Litvínov 2:1, za stavu 1:0 Kvapil ano
41. kolo: Mountfield HK – Kometa 3:4 pp, za stavu 3:3 Haščák ano

Proti Kometě: tři nezdary – Ryan Potulny (Mountfield), David Tomášek (Pardubice), Antonín Honejsek (Zlín)

Kometa podala protest. Haščáka v Hradci udeřil Štajnoch od hlavy

Brno – Vítěznou branku v prodloužení na 4:3 v Hradci Králové už dával forvard Komety Marcel Haščák lehce otřesený. V úvodu třetí třetiny ho mimo hru atakoval hradecký bek Martin Štajnoch. Slovenského reprezentanta udeřil do hlavy a Kometa v pondělí poslala podnět disciplinární komisi extraligy. „Naštvalo mě to. Opravdu jsem o něm nevěděl. Bylo to podle mě zbabělé, když mi zezadu narazil do hlavy. Nevěděl jsem, jestli zápas vůbec dokončím," povídal desetigólový střelec Komety, jenž už letos prodělal otřes mozku.