Jak se vám odcházelo z Komety po sezoně, která skončila krásným druhým místem?

Strávil jsem v Kometě pět let, a to už nějaký hokejový čas je. Není to úplně málo na jeden klub, ale mně končila smlouva, takže jsem se tak nějak připravoval, že to v Brně pro mě skončí. Nebylo to z ničeho nic.

Měl jste víc nabídek, nebo byla Olomouc jediná?

Hned po sezoně mi volal Jirka Dopita, a tak jsme se domluvili.

Hrál olomoucký majitel a trenér Dopita zásadní roli v tom, že jste přišel na Hanou?

S Jirkou se samozřejmě známe, odehráli jsme toho dost a byl to jeden z faktorů. Co si budeme povídat, mám to teď i blíž domů. (úsměv) Takže to byla taky výhoda. V součtu to pak dopadlo takhle.

Úvodní trénink s Olomoucí trenéři z velké části zaměřili na fotbálek. Jak se vám hrálo?

Už jsem si hodně dlouho nekopl do balonu, takže to bylo znát, ale bylo fajn si fotbal znovu zahrát tady s novými spoluhráči. Myslím, že první trénink byl fajn. O dovolené jsem si byl párkrát zaběhat a myslím, že i to mi pomohlo k tomu, že jsem tolik nefuněl. (úsměv)

Letní dril nebývá pro hráče příliš oblíbená fáze přípravy. Jak jste na tom vy?

Já s tím nemám problém. Připravit se na sezonu je základ. Na tu sezonu, která nás bude čekat, je potřeba se obzvlášť dobře připravit.

Už jste se stačil seznámit se všemi spoluhráči?

Jsem tady zatím chvilku a myslím, že v tomto není problém. Nějaké kluky znám, některé mladé zase ne, ale určitě se brzo všichni dobře seznámíme.

Olomouc se po sedmnácti letech vrací do extraligy. Jak se těšíte na novou výzvu?

Sám jste to řekl. Olomouc postoupila do extraligy a bude to pro nás výzva poprat se o nějaký dobrý výsledek a hrát v extralize důstojnou roli. To znamená pohybovat se v místech, kde si to teď asi všichni představujeme, tedy v nějakých klidných vodách.

Byl pro vás trochu risk přijít do týmu nováčka?

Samozřejmě to nebude jednoduché, ale myslím, že my se o to popereme.

V Olomouci se letos sešli dva gólmani, kteří pocházejí ze severní Moravy. Znáte se s Tomášem Vošvrdou?

V týmu jsme se nikdy nesetkali, ale pocházíme ze stejného místa, takže se známe.

Budete se muset poprat o místo v brance?

Dneska každý extraligový tým musí mít dva stoprocentně připravené gólmany, ať je kdokoliv kdykoliv připravený zasáhnout do hry a podat stoprocentní výkon. Já si myslím, že takhle to v hlavách budeme mít nastavené.