Brněnští hokejisté se po sérii osmi porážek v řadě podrobili v reprezentační pauze tvrdé přípravě. „Zaměřili jsme se především na bruslení. Tréninky byly hodně fyzicky náročné," odkrývá dril kouče Zdeňka Venery.

I proto už zápas proti plzeňským Indiánům netrpělivě vyhlíží. „Pauza nám v naší situaci přišla vhod, potřebovali jsme si oddychnout. Ale vždycky je to zdlouhavé, takže teď už se zase těšíme na zápasy," povídá.

Blízkost duelu nasvědčuje i jiná podoba tréninku. „Teď už tak tvrdý není, dva dny před zápasem nacvičujeme herní situace, hlavně přesilové hry," potvrzuje zaměření na činnost, ve které je Kometa s úspěšností těsně nad šestnáct procent třetí nejhorší v extralize.

Naopak Plzeň s téměř 21 procenty okupuje v tabulce využití přesilových her druhé místo. Brňany však už nemusí strašit Milan Gulaš, který v početní výhodě letos nasázel šest branek. Nejproduktivnější hráč Indiánů zamířil před koncem přestupového termínu do ruského Metallurgu Magnitogorsk. „Pro Plzeň je to možná mírné oslabení, měl výtečnou sezonu. Ale přišel za něj Petr Vampola, který je také skvělý hokejista," hodnotí Koreis změnu v kádru soupeře.

Výsledková mizérie aktuálně desáté Komety nezůstala v kabině brněnského celku bez odezvy. „Hned po dvou dnech volna jsme si řekli, že není na co čekat. Musíme zapnout a o play off se porvat. Taky víme, že závěr musíme zvládnout hlavně mentálně," vyhlašuje odhodlaně.

Vedoucí celek tabulky sice není optimální protivník pro ukončení nepříznivé série, ale ani toho se osmadvacetiletý hokejista nebojí. „V extralize není žádný soupeř, před kterým si sedneme na zadek. Plzni taky některé poslední zápasy nevyšly, tak proč bychom si neměli věřit?" ptá se Koreis.