„Je to akce pro dobrou věc, při níž se vydělalo spoustu peněz na dobré účely. Jsem rád, že jsem k tomu přispěl,“ řekl gólman londýnského Arsenalu.

Jeho kamarád Havlát jej musel trochu přemlouvat, než si Čech stoupl i do hokejové branky. „Měl jsem být s Radkem (Štěpánkem – pozn. red) na střídačce a klukům fandit. Nakonec mě přemluvili a když už jsem dorazil, tak mě vyhecovali, abych tam vlezl aspoň na jednu třetinu,“ usmíval se pětatřicetiletý Čech, jenž dostal od hráčů Komety čtyři branky.

Martin Havlát.
Snažil jsem se klukům neubližovat, objasnil Havlát účast hvězd na rozlučce

Některé šance však pochytal a rozhodně nepůsobil jako úplný nováček. Vzorně si zametal sníh v brankovišti, protahoval si třísla, zkrátka jak to dělají hokejoví brankáři. „Člověk se snaží dělat věci pořádně. Když už jsem se rozhodl, že půjdu chytat, chci, aby to bylo co nejlepší. Tenhle týden jsem šel jednou na led, abych se alespoň trošku připravil. Hokej si občas chodím zahrát i v Anglii, s výstrojí nebyl žádný problém,“ povídal brankář se 124 zápasy za seniorskou reprezentaci.

V české nejvyšší fotbalové soutěži má rekord 902 minut bez obdržené branky. Je také držitel rekordu anglické Premier League v počtu nul, vychytal jich zatím 190. V Brně dostal za třetinu čtyři góly, na což není zvyklý. „S tím jsem počítal, není to žádné překvapení. Byl jsem hrozně nervózní, navíc panovalo velké horko,“ smál se Čech.

Tým Martina Havláta nakonec vyhrál nad Kometou Brno 10:5. Po ledě brněnské DRFG Areny kroužila taková esa jako Jaromír Jágr, Patrik Eliáš či Zdeno Chára.
Havlátovi po posledním gólu aplaudoval plný dům. Byl náhodný, smál se