„Začali jsme dobře. ale já moc nechytil tempo. Ne že bych nestíhal, ale nebylo to úplně nejlepší. Na puk jsem se moc nedostal," hlásil třiatřicetiletý útočník, který se vrátil do druhé útočné formace.

Jste unavenější než obvykle?

Ani ne. Fyzička byla celkem v pohodě, akorát ruce nešly.

Potřebujete se ještě sehrát s parťáky z útoku Jakubem Svobodou a Janem Hruškou?

V pár věcech jsme si nerozuměli, ale to nebude problém. Kluci jsou šikovní. Párkrát jsme jim to zkazil. Hlavní je vítězství.

Jakub Svoboda poprvé po jedenácti utkáních nebodoval…

Já jsem mu to pos… (smích) Mrzí mě to. Zeptejte se ho, ale jeho série musela jednou skončit. Bohužel zrovna, když jsem přišel já. Zatím nic neříkal, ale určitě se rozkecá.

Je mnohem jednodušší se vracet na led, když mužstvo vítězí?

Jasně. Tlak není takový. S mančaftem jsem se jenom vezl. Moc jsem toho nevymyslel. Kluci hrají výborně, Trvka chytá fantasticky. Návrat je jednodušší, než kdybychom se v tabulce pohybovali okolo desátého místa.

V Kajot Areně jste v lize naposledy prohráli v dubnu při posledním finále play off. V této sezoně už jste šestkrát zvítězili. Máte v hlavě už před zápasem, že doma to půjde snadněji?

Já moc ne. Samozřejmě víme, že máme sílu za zády. Cítíme, že nás lidi ženou. Proti Chomutovu jsme začali zápas výborně, pomohly nám jejich fauly. Myslím, že oba dva rozhodčí pískl správně.

Návrat jste si dobře načasoval. Už v úterý proti Kladnu narazíte i na Jaromíra Jágra…

Čekal jsem, až mně skončí stávka. (smích) Teď můžu konečně naskočit. Doufám, že se kluci z NHL ještě trochu zdrží, ať si s nimi zahrajeme. Bude to svátek. Myslím, že nám lidi udělají domácí prostředí Fanoušci na konci zápasu řvali, že se uvidíme v úterý. Těšíme se na ně.