VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Cesty na východ? Technika je proti

Brno – Výlety do Karviné či Frýdku-Místku možná čekají v nové sezoně na hokejisty brněnské Techniky. Druholigová soutěž na pátečním shromáždění klubů jedná o novém hracím modelu. Podle pravděpodobné varianty se mají Brňané přesunout z rušící se skupiny Střed do Východu.

7.6.2013 3
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Attila Racek

„Jsme proti. Znamená to pro nás dlouhé cestování i vyšší ekonomickou náročnost," ohrazuje se proti návrhu sportovní manažer Techniky Vlastimil Odehnal.

Podobný názor údajně zastávají i další účastníci skupiny Střed. „Třeba v Moravských Budějovicích řekli, že pokud k této změně dojde, půjdou dobrovolně do krajské soutěže," říká Odehnal.

Podle vedení soutěže je ale návrat k dvouskupinovému formátu na spadnutí. „Je to nejpravděpodobnější varianta. Skupiny Západ a Střed se sloučí v jednu, která by měla mít osmnáct účastníků," sdělil ředitel druhé ligy Vladimír Schiefner.

Změna formátu

Dosavadní model 2. hokejové ligy:
30 účastníků: 3 skupiny po 10 týmech – Západ, Východ, Střed

Navrhovaný model:

30 účastníků: 2 skupiny – Západ 18 týmů, Východ 12 týmů (včetně Techniky Brno)

Podnět ke změně podle Odehnala vychází z lobby hodonínských drtičů. „Chtějí postoupit do první ligy. Co se týče změny, jsou aktivní. Mysleli si, že skupina Střed je snadnější, ale ani přes nás se jim postoupit nepovedlo. Ale i ve skupině Východ jsou na severu dvě až tři silná mužstva," myslí si brněnský manažer.

I přes potenciální těžší protivníky Brňany nemrzí, že v uplynulém ročníku neuspěli v baráži o postup do první ligy, čímže je mohly nadcházející starosti minout. „Překročili jsme svůj standard, nejsme na účast ve vyšší soutěži ani ekonomicky zajištění. Samozřejmě do první ligy v budoucnu postoupit chceme, ale musíme na ni být připravení," vysvětluje Odehnal.

O definitivní podobě druhé hokejové ligy se má rozhodnout až 19. června, kdy je na programu zasedání výkonného výboru.

Autor: Martin Vymyslický

7.6.2013 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Restaurace Koishi se svými rybími specialitami ovládla kategorii nejlepší brněnské restaurace. Ilustrační foto.
6 18

Brno zná nejlepší podniky. Pivnicím vévodí Výčep Na stojáka, restauracím Koishi

Tomáš Pilík na tréninku Zbrojovky.

Pilík není Zavadil, ale má jiné přednosti. Zrychlí hru a zvýší útočný tah

International oslaví výročí. Peníze za jeden z pokojů věnuje nemocným dětem

Brno – Patří mezi tři nejstarší hotely v Brně a po dobu svého fungování neměl ani jeden den zavřeno i navzdory četným rekonstrukcím. Hotel International, který je jednou z významných brněnských staveb, letos oslaví pětapadesát let od otevření.

Místo českého lva moravská orlice. Moravan ničí na cedulích malý státní znak

Blanensko – Trestní oznámení chystá Správa chráněné krajinné oblasti Moravský kras. Došla jí trpělivost s Moravanem, který ničí státní znak na tamních cedulích. Částka, na kterou přijde pořízení nových a jejich montáž, už se blíží téměř k dvaceti tisícům korun. „Řádění vandala začalo letos na jaře krádeží pěti cedulí v Údolí Říčky. Pak se přesunul do okolí Ostrova, Holštejna a Jedovnic," popsal zástupce vedoucího správy Antonín Tůma.

Dodávka se propadla mezi trysky před Janáčkovým divadlem

Brno – Osvěžení u nízkých fontán v parku před Janáčkovým divadlem se od soboty museli vzdát jeho návštěvníci. Brzy ráno se tam totiž dlažbou propadla dodávka spoluorganizátorů festivalu Uprostřed. „Po úklidu vjel řidič mezi vodotrysky a propadl se, jelikož je v jejich okolí nezpevněná dlažba," sdělila Kateřina Dobešová z radnice Brna-středu, která festival pořádá.

Třicetistupňová vedra vydrží až do čtvrtka, řeky jsou na hranicích sucha

Brno – Pondělí se opět neslo ve znamení veder. Nejvyšší teplotu zaznamenali v brněnských Žabovřeskách, kde naměřili necelých třicet stupňů celsia.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies