O svých ambicích má třiadvacetiletý slovenský gólman jasno. „Chci zabojovat, dostat se do základu a chytat extraligu," tvrdí odhodlaně.

K tomu, aby vyjel do brankoviště i v zápasu nejvyšší domácí soutěže ovšem potřebuje „vyřadit" dva své konkurenty. Jiří Trvaj ani Martin Falter neměli nijak oslnivou sezonu, i tak mají lepší výchozí pozici. Hlavně díky zkušenostem. „Uvidíme až na ledě. Záleží na představě trenérů," uvědomuje si rodák ze slovenského Zvolena.

V minulé sezoně hájil barvy Horácké Slavie. A úspěšně. Třebíčský celek dokráčel překvapivě až do semifinále druhé nejvyšší soutěže. Čiliak ale sledoval i Kometu. A někdy hodně zblízka. „Za Brno jsem jen párkrát seděl na střídačce. Myslím, že jsme měli na víc. Následující ročník snad dojdeme dál," přeje si borec s loňským průměrem 93,4 procenta úspěšnosti zákroků v základní části první ligy.

Recept je podle něj ideální mix hokejistů, který trenéři a funkcionáři po konci minulého ročníku namíchali. „Nechybějí zkušenosti, máme i mladé hráče. I v kabině to pak funguje líp. Všechno se rozhodne na ledě," má jasno.

Motivaci má Čiliak obrovskou. „Pro mě je Brno a Kometa srdcová záležitost. Tady jsem se naučil hrát hokej a dostal jsem tu šanci. Chtěl jsem se vrátit," dodává brankář.