"Stále máme situaci ve svých rukách, ale musíme začít hrát. Protože co teď předvádíme, je hrůza," sebekriticky přiznal Nečas.

"Nebudu říkat, že nemáme štěstí. Nejdeme tomu naproti a musíme se vzpamatovat," řekl juniorský reprezentant, jenž opět nastoupil v centru útoku s Martinem Eratem a Markem Kvapilem.

Podívejte se: Kometa selhala 2:5 proti Třinci, porazila se vlastními góly

Dostal se i do několika gólových šancí, které neproměnil. "Každá moje střela mohla být gól. Kdybych minimálně půlku z nich využil, tak byl zápas úplně jiný. Zlomilo se to i tím, že jsem svoje možnosti neproměnil," kriticky přiznal Nečas.

Dnešní prohru 2:5 považuje za hrozný výsledek. "Bylo vyprodáno. I když se nám nedaří, tak diváci do hlediště chodí a povzbuzují nás. Bohužel pořád nenaplňujeme to, co po nás fanoušci chtějí. Musíme se zlepšit. Začít hrát jednoduše a dělat méně chyb než soupeř. O tom je hokej. Kdo více chybuje, prohraje," poznamenal brněnský útočník.

Nečas se ani nevymlouval na nešťastné vlastní góly. "Udělali jsme chybu při první inkasované brance, když jsme se nechali vykombinovat a soupeř už střílel do prázdné branky. Druhý gól byl trochu smolný. Ale zase jsme udělali chybu, že jsme od soupeře odstupovali. I když si odražený puk od zadního mantinelu Vejmelka omylem srazil do branky, dopustili jsme se chyby už na začátku akce," uvedl Nečas.

Na Kometu čeká v závěru základní části extraligy náročná cesta k udržení šestého místa. V neděli hraje v Liberci, na ledě lídra soutěže, v úterý na ni čeká přímý souboj s dalším uchazečem o postup mezi šestku nejlepších Chomutovem a v pátek zakončí základní část v Olomouci.

Čtěte také: Byl jsem uťáplý, přiznává Nečas. Po pauze se konečně cítí takový jako předtím