Gulaš nasázel minimálně gól v každém z dosavadních deseti zápasů, do nichž nastoupil, čímž stanovil nový extraligový rekord. Suverénně vládne tabulce produktivity s ohromujícími čtyřiadvaceti nasbíranými body za třináct tref a jedenáct asistencí. „Složitě se brání, protože výborně bruslí a má vynikající individuální techniku. Na střelu nepotřebuje tolik času jako ostatní hráči,“ popsal výjimečnost extraligové hvězdy Pokorný.

Kometa má ovšem schopnosti na to Gulašovu skvostnou sérii ukončit. Pyšní se totiž druhou nejlepší defenzivou soutěže podle počtu obdržených branek. „Je třeba dát Plzni co nejmíň prostoru v útočném pásmu a nepouštět ji do přečíslení. To je naprostý základ,“ prohlásil Pokorný.

Trenér Miloslav Machálek.
Rychlost, agresivita, modeluje Machálek Zbrojovku. Dává nám pokouřit, říká Krška

Výhoda brněnského týmu je, že jako domácí tým má právo rozhodnout, koho při střídáních pošle na Gulaše. „Na druhou stranu to lze jen při přerušení. Gulaš s Mertlem hrají hodně a na led mohou naskočit kdykoliv v rozjeté hře,“ líčil asistent brněnského kouče.

Důležitá ale podle něj bude především další výhra. „I když se Gulaš prosadí, musíme na to reagovat a dát prostě víc gólů jak Plzeň,“ podotkl.

Rosice 06.10.2019 - HC Kometa Brno
Cesta Komety: mladíky vedou ostřílení hráči

Kometa vyhrála šest z posledních sedmi duelů a posunula se na druhé místo extraligové tabulky o bod před trojici týmů, mezi nimiž je i Plzeň. Brno naposledy v neděli přestřílelo Liberec 7:4.

Obnovenou premiéru v dresu Komety v sobotu po deseti letech zažije útočník Vladimír Svačina, který nastoupí do čtvrté formace. „Půjde o parádní zápas, přijde dost lidí a bude se hrát útočný hokej,“ zmínil dvaatřicetiletý útočník.

Sezonu začal v prvoligové Porubě, kde si ve třinácti zápasech připsal osmnáct bodů za čtyři trefy a čtrnáct přihrávek. „V extralize se hraje mnohem víc hokej než v první lize. Tam mladí kluci lítají a jsou všude a nikde. Těším se zase na nejvyšší soutěž,“ pokyvoval Svačina.

Vladimíra Svačinu čeká v sobotu obnovená premiéra v dresu Komety.
Bez peněz, nejistota kvůli rodině... Krušné měsíce končí Svačinovi až v Kometě

Nastoupí možná taky do přesilovkové formace, kde může pomoci zacelit místo po zraněném americkém kanonýrovi Peteru Muellerovi. „Je to jedna z variant,“ přiznal Pokorný.