Zlín hned ve druhé minutě nevyužil trestné střílení, když se Antonínu Honejskovi nepovedla forhendová klička. Jinak ale měla Kometa stejný nástup jako v neděli. Po aktivní hře ji dostal do vedení Marcel Haščák. „Od začátku jsme šli do nich, stříleli, napadali. Dali jsme jeden gól, ale mohli jsme jich dát víc, nakonec to rozhodlo," pokrčil rameny střelec úvodní trefy.

Poté však překvapivě zapnuli hosté a hlavně ve druhé třetině měli větší šance a Robert Říčka zvýšenou aktivitu potvrdil brankovou střelou z mezikruží. „Věděli jsme, že odstupují nahoru třetím hráčem. Stojíme u něho čtyři a bohužel dostaneme gól. Musíme začít dělat co máme, jinak se neodrazíme," štvalo Němce.

Kometa sice soupeře přestřílela 36:29, ale nebezpečí hrozilo víc ze strany hostů. Mimo branky Oldricha Kotvana a Petra Holíka trefili dvě horní tyčky. Marek Čiliak navíc zneškodnil nebezpečnou střelu Ondřeje Veselého po úniku dva na jednoho ve druhé třetiny.

Brňané už jen korigovali stav 1:3 trefou Jana Káni čtyři minuty před koncem a při závěrečné početní převaze a hře bez brankáře se trefil zlínský Dalibor Řezníček. „Do poslední chvíle jsme věřili, že bychom mohli se zápasem něco udělat. Zklamání je velké," uvedl asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Proč proti Zlínu nehrál Havlát? Čtěte zde

Závěrečné minuty zápasu však ozvláštnily dva momenty fair play. Zdeněk Okál odvolal vyloučení Ondřeje Němce. „Rozehrálo se buly, v rohu jsme se hlavami nechtěně srazili. Nebylo co řešit. Měli jsme hokejky dole. Jsme stejné postavy malincí špunti," řekl Okál. „Poděkoval jsem mu, je to skvělé gesto," hlásil Němec.

Brankář Libor Kašík zase 34 sekund před koncem přiznal teč a zařídil za stavu 2:3 vhazování v obranném pásmu. „Na hráče jsem hrdý, že to takto zvládli. Pohled by byl možná jiný, kdybychom nevyhráli, ale princip je správný," zmínil trenér Zlína Robert Svoboda.

Kometa klesla na páté místo a skóre za Hradec Králové, který má na ni dva zápasy k dobru a na jehož ledě hraje v neděli v pět hodin odpoledne. Mountfield z pěti zápasů vyhrál čtyři. „Je úplně jedno proti komu hrajeme, musíme už vyhrát. Doufám, že se v Hradci konečně probereme," burcoval Haščák.

HC Kometa Brno – PSG Zlín 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 4. Haščák (Vincour, F. Král), 57. J. Káňa II (Trška, Vincour) – 34. Říčka (Blaťák, P. Holík), 45. Kotvan (Marušák, P. Holík), 50. P. Holík (D. Šťastný), 60. Řezníček.

Rozhodčí: Čech, Hejduk – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Sestavy:
Brno
: Čiliak – O. Němec, F. Král, Štencel, Trška, Gulaši, L. Zábranský ml, Vágner, Malec – Vincour, L. Čermák, Haščák – H. Zohorna, V. Němec, J. Káňa II – R. Zohorna, Nečas, M. Kvapil – Dostálek, F. Dvořák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Zlín: Kašík – Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka – D. Šťastný, P. Holík, Říčka – Bukarts, Popelka, Honejsek – Okál, Chytil, O. Veselý – Kubiš, Sedláček, Ostřížek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.