Hanzlík chyběl v nejkritičtější části sezony. Brňané si v lednu vytvořili nelichotivou sérii pěti porážek v řadě. Hanzlík však duely sledoval pouze v roli diváka. „Nebylo to nic příjemného. Při zápasech jsem byl v kabině a viděl kluky, jak chodí po třetinách z ledu se sklopenými hlavami. Také jsem slyšel i diváky," říká třiatřicetile­tý bek.

Do ligového utkání půjde rovnou z tréninku. „V pátek v duelu o pohár hejtmana bylo na mě ještě brzo. Nevěděl jsem, jestli proti Hradci budu hrát. Pak je otázka, jestli bych se v Třebíči rozehrál," sděluje.

Čas na ledě

V minulé sezoně patřil Hanzlík mezi nejvytíženější hráče ligy. Pod trenérem Hadamczikem se nedostával přes obvyklých dvacet minut. „Měli jsme v týmu sedm obránců, zatímco minulý rok zde bylo hodně mladých hráčů. Ti ale na led tolik nechodili, protože nemají odehráno tolik zápasů," vysvětluje.

Podle něj Kometě mohou pomoct změny v realizačním týmu. „Impulz je to vždy. Víc to pocítí fotbalisté, kde se trenéři mění jako ponožky. I u nás se nálada samozřejmě změnila. I za trenéra Hadamczika byla v kabině dobrá atmosféra. Teď tu však jsou noví lidé, kteří přináší něco svého. Není to takový stereotyp," vypráví.

Kometu čekají v nadcházejících třech zápasech silní soupeři. Kromě domácího utkání s Hradcem Králové přivítají Brňané Plzeň a cestují na Spartu. „Klíčové je to, že nastoupíme dvakrát doma. Musíme něco uhrát. Potřebujeme získat tolik bodů, abychom zůstali do desátého místa. Ideálně do osmého. Desítku ale bereme, v kabině jsme realisté," říká obětavý obránce.

DAVID VONDRA
PETR MUSIL