Přebije radost z premiérového hattricku první letošní domácí porážku?

Cenu pro mě má, protože dosud se mi něco podobného ještě nepodařilo, takže potěší. Na druhou stranu jej ale výrazně kazí, že jsme prohráli. Mnohem víc bych si ho užil, kdybychom díky němu zvítězili třeba 3:2.

Čím si vysvětlujete, že jste na tři trefy v jednom utkání čekal tak dlouho?

Jsem takový dřevák. Vždycky mně stačí dva góly a pak dělám kraviny. (úsměv) Teď jsem se ale snažil a také třetí střelu jsem tlačil do brány. Bohužel přišla pozdě. Ale musím přiznat, že to byla náhoda, protože první dvě trefy vyplynuly ze špatných nahrávek spoluhráčům. Měl jsem tedy spíš štěstí, než že bych zářil.

Přitom před pár dny jste si stěžoval, že se ještě necítíte v optimální formě jako v loňském play off. Jak je tomu nyní?

Rád bych se do této formy opět dostal, ale necítím se ještě stoprocentně. Podle bodů se to ani nedá hodnotit. Tentokrát jsem sice dal hattrick, ale dělal jsem hrozné chyby. Někdy hraju mnohem lepší hokej, i když se ani jednou neprosadím.

K vašim trefám se nikdo ze spoluhráčů už nepřidal a prohráli jste 3:4. V čem vás Slavia předčila?

Vůbec jsme se nedostali do hry. Pražané výborně bránili střední pásmo. Navíc jsme měli tuhé nohy, nestíhali jsme se vracet dozadu, takže jsme soupeři nabídli hodně přečíslení, ze kterých nás i potrestal. Jednoduše všechno bylo tentokrát špatně.

Hrála nějakou roli i únava?

Slavia nás nepouštěla do šancí, chyběl nám puk na hokejkách. Od červené čáry do jejich obranného pásma jsme neměli ani trochu místa. Možná to pak vypadalo, že nám chybějí síly, ale tak to nebylo. Jen soupeř byl na nás výborně připravený. V úterý budeme hrát opět líp.

Překvapil vás těsnou obranou středního pásma?

To ne, ale byl celkově lepší. Vyhrál zaslouženě. Bohužel. Za zápas jsme si nevytvořili skoro žádnou pořádnou šanci. Byli jsme všude o krok později.

Po sedmi domácích vítězstvích v řadě od začátku sezony jste zažili první porážku v brněnské hale. Liší se nějak od venkovní v Pardubicích?

Tu jsem na hřišti ještě nezažil, takže to úplně nedokážu posoudit. A doufám, že mi to ještě chvíli vydrží. (úsměv) Je mi líto hlavně lidí. Chtěli jsme jim dopřát další vítězství, ale nepovedlo se. Muselo to přijít. Byla to jen otázka času.

Za Slavii jste v kariéře odehrál pět sezon. Špičkoval jste se s někým kvůli tomu před zápasem?

Ani ne, nastupoval jsem už skoro všude. To bych si stále s někým volal. (úsměv) Nic extra jsem proto nezažíval. Jen jsem se s pár hráči pobavil před zápasem.