„Vybírám spíš tvrdší muziku, abychom se nabudili a dostali do tempa. Jde o součást našeho předzápasového rituálu,“ popisuje nekorunovaný dýdžej jihomoravského klu­bu.

Ke své funkci se třiatřicetiletý hráč dostal před sezonou. „Párkrát jsem pustil nějaká cédéčka a klukům se můj výběr docela zamlouval,“ přibližuje, proč má za úkol dohlížet na správné ozvučení hráčské kabiny Komety.

I když přehrávač má pod palcem především Čermák, do výběru hudby nechává zasahovat i své spoluhráče. „Demokracie funguje i v tomto případě, ale má určité meze. Domlouváme se, co si pustíme, ale vše musí projít schválením rady starších,“ směje se.

Do ní už podle názvu spadají zkušenější hráči jako právě Čermák nebo třeba Tomáš Žižka. „Leoš pouští především svoje hitovky. Občas ale přineseme i my něco vlastního. Nechal jsem zahrát minulý týden Eminema. Výsledek? Za chvíli ho vypnul, že je to prý moc pomalé,“ naznačuje kapitán Radim Bičánek, kdo má v těchto otázkách hlavní slovo.

Volnější režim panuje pouze při nezápasových dnech, kdy Čermák půjčuje ovladač od rádia i ostatním spoluhráčům.

Jakmile ale přijde zápas, ujímá se opět dirigentské role čtvrtý nejstarší brněnský hokejista. „Mimo utkání pouštíme klidně i rádio, nebo co si kluci přinesou. Před soubojem ale máme určité rituály, které dodržujeme. Starám se, aby hrálo, co má,“ popisuje nasazování tvrdší hudby.

Za postup do čtvrtfinále play off má Čermák pro spoluhráče překvapení. „Chystám nové motivační cédéčko. Co na něm zazní, ale zatím neprozradím,“ tajemně dodává.

CO ZNÍ V KABINĚ

Před a v den zápasu: Tři sestry, Daniel Landa, Kabát, Metallica, Sunshine…

V ostatní dny: Karel Gott, Hana Zagorová…

Vítězná píseň Komety: Karel Gott – C'est La Vie