Se spoluhráči vybojoval v nejkratší možné době postup přes brněnského rivala Spartu. Ale s nadsázkou všeho moc škodí, i volna. „Po Spartě jsme si potřebovali odpočnout, bylo to náročné. Vyléčili jsme si šrámy. Ale už bych rád hrál. Jenže se Spartou jsme to zvládli 4:0. Můžeme si za to sami,“ ušklíbne se Zaťovič.

Kometa začne semifinále nejdřív za deset dní od postupu přes Spartu, tedy ve středu. Pokud úřadující mistr Liberec vyřadí Plzeň a Třinec otočí sérii proti Chomutovu, startují Brňané ještě o dva dny později na severu Čech. „Je to dlouhá doba, ještě jsem nikdy nečekal dva týdny na soupeře v play-off,“ povídá přerovský rodák.

Čtěte také: Jako na Kanárech. Aqualand rozšíří za stovky milionů o divokou řeku i vodní svět

Při delších pauzách Kometa praktikuje systém dvou intenzivních dní s dvoufázovými tréninky a následné dva dny volna. „Trenéři zařazují odpočinek, ať tělo regeneruje. Snažíme se také navodit atmosféru zápasového dne, proto dvoufázovky,“ vysvětluje Zaťovič, jenž s týmem udržuje fyzickou kondici, taktickou přípravu brzdí přetahování soupeřů ve čtvrtfinále play-off.

Brňané mohou teoreticky narazit na tři soupeře – Liberec, Chomutov a Hradec Králové. Semifinálové dvojice určuje umístění po základní části, a to nyní vylučuje souboj Komety s Třincem a Plzní. „Ve volnu play-off moc nesleduju, jen po očku výsledky. Ale viděl jsem pátý duel a prodloužení Třince s Chomutovem. Teď bude Třinec na koni, ale Piráti zase hrají doma. Je to zajímavá série. Netroufám si tipovat,“ hlásí Zaťovič.

Nejvíc pravděpodobný duel se zatím jeví Brnu proti Hradci Králové. „Mně se proti Kometě hraje dobře. Může to být velice dobrá série. Tohle mužstvo má obrovskou sílu a jde jen o to, aby se podařilo to z našich kluků vyždímat,“ prohlašuje čtyřicetiletý forvard Mountfieldu Jaroslav Bednář, jenž s mužstvem postoupil 4:1 na zápasy přes soupeře z Litvínova.

Čtěte také: Zvolte s Deníkem Rovnost největšího sportovního sympaťáka jižní Moravy roku 2016

Z brněnské kabiny zatím nic konkrétního neuslyšíte. „Budeme mezi čtyřmi nejlepšími, tam si člověk nevybere. Na někoho čekáte a pak vyletíte 0:4, což se stalo hodněkrát,“ mávne Zaťovič rukou, která po zranění drží jak má.

Tři možnostiKometa čeká na soupeře pro semifinále extraligy, rozhodnout se o něm může v pátek. Hradec Králové postoupil přes Litvínov 4:1 a je už mezi nejlepší čtyřmi. Až budou známí všichni semifinalisté, rozhoduje umístění po základní části.
Páteční duely:
17.30 Chomutov – Třinec (3:2 na zápasy)
18.30 Plzeň – Liberec (2:3)
Možné varianty:
Hradec Králové – Když postoupí Liberec a Chomutov. Začátek série: 29. a 30. března, venku
Liberec – Pokud postoupí Bílí Tygři a Třinec. Začátek série: 31. března a 1. dubna, venku
Chomutov – Když Plzeň zdolá Liberec a Piráti postoupí. Začátek série: 29. a 30. března, doma

Čtěte také: Počkejte si. Kometa natáhla Spartě desetiletý půst