Při vedení 2:0 na zápasy jim chybí dva triumfy. První mohou získat už v úterý dvacet minut po páté hodině večer v DRFG Areně. „Nic není hotové. Chceme pokračovat v našich výkonech. Vidíme, že to funguje. Budeme pořád ostří a hodně silní,“ slibuje brněnský forvard Martin Zaťovič.

Finálová série se vyhrotila, zvlášť po sobotním druhém utkání, které rozhodl v prodloužení sólem a přesnou střelou Marek Kvapil. Kometa podala dvě stížnosti k disciplinární komisi extraligy, Liberec také. Právě Zaťovič nebyl dodatečně potrestaný za údajné oplácení zákroku Dominika Lakatoše. Měl ho bodnout holí. „Sekl mě, já ho zatáhl za ruku. Nic tam nebylo,“ mávne rukou Zaťovič.

Martin Zaťovič.
Zaťovič: Finále nás docela dost baví, doufám, že ho zvládneme

Dvacetiletý liberecký útočník Lakatoš se v sobotním utkání prosadil dvakrát ze tří případů, kdy Severočeši dotáhli vedení Komety. Stihl však i konflikt kromě Zaťoviče například i s Jozefem Kováčikem. „Asi to tak chce hrát, ať v tom dál klidně pokračuje. Nás to moc nezajímá, nás zajímá výsledek,“ říká Zaťovič.

Přerovského rodáka předseda disciplinární komise Karel Holý nepotrestal. Stejně to dopadlo v případě Michala Gulašiho a libereckých hráčů Petra Jelínka a Martina Ševce. Druhý jmenovaný měl údajně podobně jako Zaťovič bodnout kapitána Leoše Čermáka. Další konflikty se předpokládají i v úterý, kdy vyprodaná DRFG Arena požene Brňany a liberečtí hokejisté se budou snažit domácí vyvést z míry. „Očekávám skvělou kulisu, s jejíž pomocí chceme soupeře v kotli podusit. Máme zkušený tým a lídry, kteří dokáží krotit euforii a také vědí, kolik musíme udělat práce k tomu, abychom došli do cíle,“ ujišťuje asistent kouče Komety Kamil Pokorný.

Obhájce titulu Liberec je ve složité situaci. „Za poslední dva roky jsme 0:2 na zápasy v play-off ještě neprohrávali. Všechny karty jsou na straně Komety, ale oba duely jsme prohráli jen o gól. Všichni si myslí, že má Kometa titul, ale ještě ho nemá,“ usmívá se kouč Tygrů Filip Pešán.

ŽÁDNÉ TRESTYPředseda disciplinární komise Karel Holý posuzoval čtyři podněty, neudělil žádné tresty a ve zkratce je ohodnotil takto:
Michal Gulaši – Podle Holého měl dostat jen dvě minuty za vražení Branka Radivojeviče na hrazení.
Martin Zaťovič – „Po zákroku Dominika Lakatoše se nedopustil nedovoleného bodnutí špičkou hole.“
Petr Jelínek – „Trefil Martina Dočekala na rameno, ne však do oblasti hlavy.“
Martin Ševc – „Ze záběrů konfliktu s Leošem Čermákem není patrné, že by ho Ševc bodl holí.“

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube