V tabulce třetí Orli měli v úterním losování možnost vybrat si ze dvojice Vídeň a právě Klagenfurt. Nakonec zvolili druhý jmenovaný celek, který skončil na osmém místě. „Vídeň je sice atraktivní, protože se jedná o derby, navíc je pár kilometrů vzdálená, ale říkali jsme si, že by nebyla špatná třeba pro další kolo," komentoval Režnar s úsměvem ambice prorazit do semifinále.

Zatímco Znojmo s volbou Klagenfurtu počítalo, rakouský celek cesta na jih Moravy zaskočila. „Volba nás překvapila. Čekali jsme, že si nás vybere Linec," přiznal manažer týmu Oliver Pilloni. „Myslíme si, že se jedná o soupeře, kterého můžeme porazit. Posledních deset zápasů v nadstavbě jsme hráli v podstatě play off, jsme dobře připravení," doplnil Pilloni.

Orli v letošní sezoně odehráli s Klagenfurtem čtyři utkání v základní části, nejprve ve dvou prohráli a poté ve dvou zvítězili. V nich už stál v brance Chris Holt. „Zase bude základ. To je stejné jako když stavíte barák," zmínil Režnar.

Gólman s tradiční vítěznou americkou vítěznou mentalitou umí nakazit i své spoluhráče. „Moc pohodový kluk. V nadstavbě se rozchytal. O zámořských hráčích je známé, že se v sezoně rozehrávají pro play off. V týmu si ale všichni uvědomujeme, co chceme dokázat, ať už starý nebo mladý hokejista," hlásil za kabinu útočník Jan Lattner.

Pětadvacetiletý autor deseti branek v letošním ročníku EBEL považuje pro svůj tým za klíčové ustrážit dvojici útočníků Thomas Koch a Jamie Lundmark. „Jsou šikovní, rozhodně jim musíme věnovat větší pozornost," varoval Lattner před hvězdami soupeře. Lundmark nasbíral v sezoně 49 kanadských bodů, Koch přidal dalších 32.

Podle Režnara budou v sérii rozhodovat i situace v nestandardním počtu hráčů na ledě. „Přesilovky a oslabení jsou moc důležité. Už teď trénujeme hlavně je. Nakonec nám ale samozřejmě bude stačit, když dáme o gól víc než soupeř," řekl v nadsázce stratég Orlů.

Série startuje v pátek od půl sedmé na znojemském stadionu, pokračuje v neděli a úterý, přičemž pořadatelství duelů se pravidelně střídá. „Z hlediska cestování nevidím problém. Po dálnici trvá přesun čtyři hodiny," mávl rukou Režnar. I hráči rychlý sled duelů vítají. „Každý hokejista raději hraje obden, než aby trénoval. Věřím, že formu jsme v nadstavbě naladili dobře," doplnil Lattner.

Letošní vzájemné zápasy:

13. kolo: Klagenfurt – Orli 4:1

21. kolo: Orli – Klagenfurt 3:4

24. kolo: Klagenfurt – Orli 1:4

32. kolo: Orli – Klagenfurt 4:2

Celková bilance v EBEL: 16 zápasů – 5 výher Orlů (1 v prodloužení), 10 porážek

Nejproduktivnější hráči Orlů v letošních vzájemných zápasech: 5 bodů – Pucher (1 gól + 4 asistence), 4 – Podešva (2+2), Štach a Havlík (0+4)

Termíny duelů čtvrtfinále:

pátek 6. 3.: Orli – Klagenfurt

neděle 8. 3.: Klagenfurt – Orli

úterý 10. 3.: Orli – Klagenfurt

pátek 13. 3.: Klagenfurt – Orli

Případně:

neděle 15. 3.: Orli – Klagenfurt

úterý 17. 3.: Klagenfurt – Orli

pátek 20. 3.: Orli – Klagenfurt