Volný den hráčům Komety přijde vhod, ve dvanácti dnech sehráli šest duelů. „Volno by klukům určitě mělo pomoct, protože zápasový zápřah byl hodně velký,“ přemítá brněnský asistent hlavního kouče Kamil Pokorný.

V úterý pak znovu začali hokejisté Komety naplno trénovat. Večer osmička jejich spoluhráčů ze základní sestavy válčila po boku mladíků proti Malmö, kterému Brno podlehlo 0:3. „Chvíli jsem kluky sledoval, ale pak jsem usnul, nějak mě to skolilo,“ směje se útočník Komety Martin Dočekal.

Ten je rád, že dostal volno a do Švédska nemusel. „Nemám moc rád létání, takže proto. Jinak mi únava nevadí, jsem ještě docela mladý,“ vtipkuje šestadvacetiletý forvard.

Hokejista Komety Jan Štencel.
Omlazená Kometa v Malmö vzdorovala až do konce. Dostala tři branky

Kvůli porážce ve Švédsku ale skončili svěřenci Libora Zábranského na druhém místě po základní skupině, čímž se před losováním zařadili do druhého koše. Soupeře pro první kolo vyřazovací části Ligy mistrů se Kometa dozví v pátek, losování začne přesně v poledne. „Mladí kluci podali slušný výkon, měli velice dobré pasáže, chyběl gól, který by zápas posunul. Až do padesáté minuty byl duel vyrovnaný,“ vrací se k uktání s Malmö Pokorný.

Proti Olomouci už však zase naskočí úspěšná sestava, které se v extralize daří a vyhrála posledních šest utkání. „V tabulce jsme první, takže si toho musíme vážit a pokračovat dál. Furt je co zlepšovat, není to úplně ideální,“ říká brněnský gólman Marek Čiliak.

Kometu po ofenzivní Plzni prověří obranný styl soupeře z Hané. „Chceme se vyvarovat hluchých míst, které jsme měli v Plzni a částečně i s Libercem. Čeká nás houževnatý soupeř, který aktuálně hraje líp venku než doma. Má propracovanou obranu a kvalitního gólmana. Musíme být trpěliví a ideálně vstřelit brzký gól. Je potřeba hrát ukázněně a nenechat se vylučovat,“ varuje Pokorný.

Sedmička exbrněnských v Olomouci

Martin Falter – v Brně strávil čtyři sezony v pozici brankářské dvojky
Tomáš Dujsík – do Olomouce zamířil před letošní sezonou
Tomáš Houdek – s Kometou zažil přesun do extraligy
Martin Vyrůbalík – do Brna přišel v době začátku vzestupu Komety, zahrál si za ni i jedenáct utkání v extralize
Vilém Burian – s Jakubem Koreisem a Tomášem Vondráčkem tvořili formaci „drtičů“, nikdo z nich už v Brně není
Miroslav Holec – sezonu 2011/2012 měl v Kometě skvělou, ale na výborné výkony později nenavázal
David Ostřížek – před dvěma lety mu vyšel vstup do sezony, ale jinak se v Brně výrazněji neprosadil
Zdeněk Venera – Kometu vedl jako trenér necelé dvě sezony a získal s ní extraligové stříbro

Brankář Čiliak strávil volno testováním formulí.
Čiliak si projel Masarykův okruh v GT vozu. Mám rád rychlost, říká brankář