Oba se na branky natrápí. „Když nejste v ideálním rozpoložení, musíte hrát jednoduše. Přineslo to úspěch minulý týden s Pardubicemi, ale pořád se strašně nadřeme,“ znepokojuje asistenta kouče Komety Kamila Pokorného.

Jeho svěřenci se v týdnu oklepávali z nedělní prohry 0:4 na ledě Sparty. „Hráči měli i volno, aby si psychicky odpočinuli. V Praze jsme se do toho zase v útoku zamotávali,“ říká Pokorný.

PŘEHRÁVALI AKCE

Kometa vyhrála jen tři z posledních jedenácti zápasů. „Kluci měli jednodušší tréninky, aby nemuseli o situaci moc přemýšlet. Chceme, aby do utkání proti Třinci šli s čistou myslí a nasazením,“ míní Pokorný. Domácí potřebují vyhrávat. Od sedmého Chomutova je čtyři kola před koncem základní části dělí pouze bod.

Oceláři sice drží druhé místo v tabulce tři body před Spartou, ale jejich výsledky jsou nestálé. Ze šesti posledních zápasů mají tři prohry a tři výhry. „Skoro v každém zápase se trápíme v přesilovkách, máme málo střelby. Pak jsou výsledky těsné,“ mrzí asistenta kouče Třince René Muchu.

Čtěte také: Byl jsem uťáplý, přiznává Nečas. Po pauze se konečně cítí takový jako předtím

ZAŤOVIČ UŽ BRUSLÍ

Kometa ráda přivítá zpět v sestavě po nedělní absenci forvarda Tomáše Vincoura. Další člen ofenzivy Martin Zaťovič se stále zotavuje ze zlomeniny vřetenní kosti a netrpělivě čeká. „Každý den se ruka lepší a lepší, ale jde to pomalu. Chci zpět co nejdřív, už mě nebaví stát. Ale zase to musí mít smysl, abych klukům nezavazel,“ hlásí nejlepší střelec týmu s patnácti góly.

Zatím jen posiluje břicho, nohy, šlape na kole a bruslí. „Odhadem je ruka srostlá tak na osmdesát procent. Zatím se připravuju a čekám, až mě to pustí víc do střelby či nějaké silnější přihrávky. Trénuju jen lehce s pukem a prožívám situaci s týmem,“ dodává Zaťovič.