Za Energii odehrál v minulém ročníku 52 utkání, ve kterých si připsal tři branky a třináct asistencí. „Týmově to nebylo dobré, nesplnili jsme cíl. Ale z osobního hlediska to pro mě ve Varech byla dobrá zkušenost. Nastupoval jsem v prvních dvou obranách, hrál přesilovky a oslabení. I nějaké body přišly, za ty jsem rád,“ ohlíží se.

V Kometě jej čeká tvrdší konkurence. „Věřím, že klub mě bral zpět, abych hrál, což pro mě znamená dostat se mezi šest obránců. Udělám pro to všechno,“ slibuje.

Čtyřiadvacetiletý zadák si díky titulu Komety aspoň vyzkouší Ligu mistrů, kde se Brňané střetnou s finskou KalPou Kuopio, švédským Malmö a norským Stavangerem. „Los je hodně zajímavý, soupeři kvalitní. Pro nás všechny to bude dobrá zkušenost, poradíme si snad i s cestováním na sever,“ vyhlíží zadák, který jako jeden z prvních brněnských hráčů již odstartoval přípravu na nový ročník.

Severský hokej poznal přímo na ledě. „S Kometou jsme v European Trophy narazili na Luleu a Oulu. Už teď vím, že to bude hodně o bruslení,“ dodává.

Ilustrační foto.
Kapitán Čermák pokračuje v Kometě, vrací se také obránce Dujsík