Také on mohl na 48 hodin vybřednout z úporného hokejového tempa. „Je to příjemná změna. Odehráli jsme tři zápasy ve čtyřech dnech. Člověk přijde na jiné myšlenky, fyzicky si odpočine a taky se psychicky odreaguje,“ uvítal uvolnění.

Brněnští hokejisté si v extralize po třech letech zvykají na nový pocit. Poprvé pro návratu do nejvyšší soutěže na ně nedoléhá tlak nesplněného úkolu. „Určitě se změnila atmosféra. Člověk šel tři roky stále za cílem urvat play off. Cítím uvolnění a satisfakci, ale to neznamená, že pro mě teď všechno skončilo,“ potvrdil.

Sedmatřicetiletý kapitán chce trápit i favorita, ať už Kometa narazí na Plzeň, nebo na Spartu. „Všichni v týmu touží projít co nejdál. Bereme play off krok po kroku. Předsezonní cíl dostat se do desítky jsme splnili. Myslím, že můžu mluvit za všechny kluky. Nikdo teď nechce skončit. Stojí před námi čtvrtfinále a v play off je úplně jedno, jak tým dopadl v základní části,“ povídal borec se zkušenostmi ze zámořské NHL.

Modrobílí si už v sobotu užívali vítězné opojení, v Kladně slavili s tisícovkou fandů, věrní příznivci na ně čekali i po příjezdu do Brna v neděli v jednu hodinu ráno. „Bylo to super. Hned po zápase vládla velká euforie,“ popsal kapitán.

Už v úterý se však Kometa na ranním tréninku vrátí do úvah o čtvrtfinále a pozvolna se začne chystat k dalším napínavým bitvám na ledě. „Máme zkušený mančaft, všechno si sedlo. Hrajeme nějakou dobu pohromadě a chceme toho využít. Nelítáme nikde nahoře, přesto si věříme. Jsme zdravě sebevědomí,“ vykreslil Bičánek rozpoložení týmu.

Přestože už mužstvo v ročníku splnilo nadplán, rozhodně nepočítá s možností, že příští týden odejde na hokejové prázdniny. „Zůstáváme pokorní. Ale neznamená to, že nechceme jít dál a nemůžeme dosáhnout na nějaký super úspěch,“ dodal lídr Komety.

A stále platí, co řekl před startem předkola. „Pro tyhle chvíle trénujeme od prvního května. Začala pravá sezona. Jsme mezi vyvolenými a musíme se snažit dál a dál vítězit,“ vybízel spoluhráče. Jednoho soka už Brňané odklidili z cesty, teď přijde na řadu další.