Páteční zápas zpestří Koreisovi a jeho spoluhráčům přípravu na důležitou koncovku základní části extraligy. Tréninkový dril už vede v trenérském štábu i asistent Martin Pešout, který s Kometou slavil stříbro a bronz v předchozích dvou sezonách. „Snaží nás nasměrovat k tomu, co přinášelo úspěch poslední dvě sezony. Je to cítit. Myslím, že to rychle vstřebáme," hlásí Koreis.

Se spoluhráči podstoupil každý den v týdnu dvoufázovou přípravu. Po utkání se znojemskými Orly mají hráči Komety o víkendu volno. „Možná si vyjedu s manželkou odpočinout na den na hory do Pece pod Sněžkou. V pondělí nás zas čeká příprava na ostrý závěr sezony, takže to je poslední šance si psychicky oddechnout," plánuje centr.

Jeho kolega Jan Hruška mezitím vyjede na led v reprezentačním dresu k sobotnímu utkání Euro Hockey Tour s Ruskem. „Budu sledovat na internetu, jak se mu daří. Všichni to Honzovi přejeme. Odvádí pro nás skvělou práci a nároďák si zaslouží. Minule ho pustili do hry na dvě třetiny a dal gól, snad na to naváže. Nějací kluci se na něho jedou i podívat," dodává.