Trenéři s mladým útočníkem počítají v první formaci i v sezoně. V generálce totiž na extraligu popravil třemi góly znojemské Orly, čímž zařídil výhru 4:1. „Je to skvělý pocit, jelikož jsem dal první hattrick i branku za áčko Komety. Doufám, že si formu přenesu i do mistrovských zápasů," přeje si naděje brněnského hokeje.

Jeho spoluhráči z formace si svého centra chválí. „S Martinem se skvěle spolupracuje, proti Znojmu dal góly a snad si takhle povede i v extralize. Hodně bruslí a má dostatek energie. Čeká jej velká budoucnost," předpovídá brněnský 
forvard Marek Kvapil.

První formaceMartin Nečas – V sedmnácti letech je kapitán reprezentačního výběru do osmnácti let, se kterým v srpnu vyhrál Memoriál Ivana Hlinky v Břeclavi.
Martin Erat – Odehrál víc než 900 utkání v NHL, převážnou část kariéry strávil v Nashvillu.
Marek Kvapil – V roce 2010 byl člen zlaté výpravy v na šampionátu v Německu. Získal dva tituly v KHL.

Spokojené je s Nečasem i jeho druhé křídlo. „Na Martinovi je unikátní, že hraje výborný hokej už v sedmnácti letech. Navíc poslouchá a má chuť se zlepšovat. Mám motivaci mu pomoct, často říkám, aby tolik nelétal po ledě," objasňuje pětatřicetiletý útočník Komety Martin Erat.

Ostřílený borec mladému hokejistovi radí i jak se chovat mimo led. „Říká mi, abych si nehrál na žádnou hvězdu a byl skromný," tvrdí Nečas.

U mladých talentovaných hráčů je důležité, aby jim sláva nestoupla do hlavy. „Každý hokejista má svou osobnost, někdo se zblázní a jiný ne. Stalo se to už mnohokrát, ale Neči snad takový není. Doufám, že si jednoho dne zahraje NHL. Musí na sobě ještě zapracovat," přemítá Erat.

PATRIK EL-TALABÁNI