Proti vicemistrovi mezinárodní soutěže EBEL stojí šestý celek minulého ročníku švýcarské nejvyšší soutěže, který si díky své ekonomické síle dovolil v létě přivést například švédského reprezentačního útočníka Mattiase Ritolu či českou hvězdu Romana Červenku. „Mnoho hráčů z toho týmu má odehráno spoustu těžkých zápasů v NHL. Určitě ale do utkání nepůjdeme odevzdaně. Cíl se nemění, chceme postoupit," říká na klubovém webu kouč Orlů Jiří Režnar.

Skupina F1. Fribourg-G. 3 body
2. Mnichov 3 b.
3. Znojmo 0 b.
Zbývající duely Znojma:
4. září, 17.00: Fribourg-Gottéron (doma)
9. září, 19.30: Mnichov (venku)

Zejména Červenka je pro hosty hrozba číslo jedna. Při výhře nad Mnichovem 3:0 hned zaznamenal dva body. „Osobní obrana asi není řešení, protože si prostor vždycky najde. Ale jeden z hráčů si ho vždycky musí všímat víc," radí Haman. Orli v prvním duelu padli doma s Mnichovem 3:4 a zatím jsou jediní bez bodu.

V 950 kilometrů vzdáleném Fribourgu na ně čekají i proslulí domácí fanoušci. „Přirovnal bych je k příznivcům Montrealu Canadiens. Jsou to neskuteční srdcaři. Příznivci to berou vážně všude, ale konkrétně ve Švýcarsku v Bernu, Ženevě a právě ve Fribourgu jsou mnohem víc zapálení. Když se daří, nálada nejen na stadionu, ale i ve městě je vynikající. Ale když to nejde, dají vám to pocítit a vyvíjí na vás tlak," vzpomíná bývalý útočník Pavel Rosa, který nastupoval za Fribourg i Znojmo.