Český vicemistr v uplynulé sezoně vyprodal třináct utkání v základní části a všech osm v play off. Navýšení kapacity na přibližně 7700 míst přinese další prostředky i do klubového rozpočtu. „I kvůli tomu to děláme, je to logické. Chceme mít víc peněz na mládež a provoz haly," potvrdil majitel Komety Libor Zábranský.

K rozšíření má dojít především v rozích a ve vyšších polohách haly, dojde také k přesunu dolních řad, ze kterých není vidět.

Skalní příznivci extraligového finalisty ale zdvihají před invazí nových diváků varovný prst. „Je sice hezké, že se do haly vejde víc lidí, ale záleží také na tom, kdo bude na zápasy chodit. Někteří chodí proto, že Kometa je v kurzu. Ať přijdou hlavně ti, kteří dělají atmosféru," prohlásila držitelka permanentky z uplynulé sezony Lucie Pernesová.

Nová hala?

Hráči na ledě si atmosféry v hledišti dobře všímají. I proto vyšší kapacitu vítají. „Hrát v O2 Areně, kde je většina sedaček prázdných, je zvláštní. Na Kometě je hlediště zaplněné, v tom je výjimečná," popisoval Hruška.

Město do budoucna uvažuje i o stavbě úplně nového stadionu. Zatím na něj ale nemá peníze a nezná ani místo výstavby. „Hala pro dvanáct a půl tisíce diváků se v Brně uživí," odhadoval Zábranský.

Pernesová v otázce výstavby nové haly hleděla i do budoucna. „Co když Kometa zase spadne do první ligy a bude na ni chodit pět tisíc lidí? Co pak s novou halou? Myslím, že osm až devět tisíc je optimální využití," přemýšlela.

Stávající navýšení uspokojí aspoň „nejhladovější" fanoušky. A třeba i známé hokejistů Komety. „Víme, že pro vedení klubu je těžké ještě uvolnit nějaké vstupenky, když je pořád vyprodáno. Občas se naskytnou nějaké na stání, i za ně jsme rádi," připustil Hruška.

Necelá pětistovka diváků navíc nemá mít vliv na hladký chod utkání. „Třeba u záchodů není problém, při poslední rekonstrukci jich hodně přibylo. Nečeká se dlouho," řekla Pernesová.