Na Kladno stály vstupenky od 200 do 350 korun. Na oba domácí zápasy byla přesto plná brněnská Kajot Arena, tedy 7200 lidí. Sumu za čtvrtfinále a datum předprodeje oznámí Kometa v úterý. „Ač jsem neměl nic proti zvýšení cen, protože mě osobně problémy nedělalo, pro další zvyšování už nejsem. 200 korun se dá, ale 350 už bych nezaplatil,“ zaznělo na diskuzním fóru modrobílého fanklubu od uživatele s přezdívkou „shtefka“.

A podobné názory se množí. Kometa se po vyřazení Kladna dozví soupeře pro další kolo v úterý podle výsledku pátého duelu moravské bitvy mezi Zlínem a Třincem. O víkendu začíná na ledě Sparty či Plzně, doma se představí příští středu a čtvrtek.

Do volného prodeje nejspíš opět půjde 1400 vstupenek. „Doufám, že se cena lístků už nezvedne. To by bylo trochu moc. Bylo smutné sledovat, kolik přišlo nových lidí na sezení, protože ti, co měli permanentku a celou sezonu chodili, tak na nejdůležitější zápasy nedošli nebo nemohli dojít kvůli ceně,“ přidal se na fóru uživatel „dimitreu“.

Už před sezonou navýšil klub ceny permanentek a diváci často kapacitu stadionu ani nenaplnili. Podle majitele Komety Libora Zábranského ovšem zvyšování vstupného spojeného s postupem do play off brněnskému rozpočtu výrazně nepomůže. „Čím lépe klub hraje, tím stoupají náklady na cokoli, na prémie hráčů, ubytování, cestování. Nedá se teď mluvit o tom, že bychom měli ze vstupného nějaký zisk. Co se týče předkola, budeme rádi, když skončíme na nule,“ uvedl Zábranský.