A názory se liší. „Ze současného kádru má v tomto největší potenciál Vojta Němec," zamýšlí se fanoušek Michal Meluzín.

Jenže formace nejproduktivnějšího hráče Komety v minulé sezoně s Tomášem Svobodou a Janem Káňou fungovala dobře. „Do této lajny bych nesahal. Tona spíš vidím vedle Čermáka, ale v tom případě k nim musí někdo z mladíků, který to na ledě odjezdí i dozadu. Nebude to snadné, protože ve Spartě měl Hlinku," říká příznivec Michal Fiala.

Možný příchod autora rovných čtyřiceti tref z minulé sezony už nyní vzbuzuje v modrobílém království nadšení. „Má to v paži, je to střelec. Kometa takového dlouho postrádala. Neměla jej od doby, co postoupila do extraligy," vzpomíná Meluzín.

Vzor mladým

Fanoušci si od dvojnásobného českého mistra slibují ale i jinou roli než jen zakončování akcí na ledě. „I když vydrží třeba jen rok, pořád bude přínos pro mladé hráče, kteří se potřebují učit. A v Kometě jich je spousta," míní Meluzín.

Přesto má hlavní úkol čtyřicetiletého matadora spočívat především v hokejovém umění. „Věřím, že zlepší také naše přesilovky, které se v minulé sezoně moc nedařily," připomíná Fiala úspěšnost využití 15,98 procent v základní části.

Extraligový vicemistr v letní pauze loví už druhého čtyřicátníka. Již dříve do haly Rondo zamířil obránce František Ptáček. „S jejich věkem problém nemám, nadějní hráči se vedle nich vyhrají. V obraně může nastupovat zkušený hráč s mladým," hodnotí Fiala.

Ton patrně napodobí Jana Hanzlíka, který přesun z pražské Sparty do Komety zvolil už loni. Vyslechne si narážky na příchod z klubu hlavního rivala? „Myslím, že brněnský fanoušek si zvykne, ale je pravda, že prvotní reakce kotle mě docela zajímá," potvrzuje další z fanoušků Martin Lošťák. „Pro mě není podstatné, odkud je, tým je stejně složený z hráčů z celé republiky," dodává.

Charakterové vlastnosti někdejšího útočníka Jokeritu Helsinky, Blues Espoo, Jyväskylä či Kärpätu Oulu Brňané oceňují. „Jeho původ mi nevadí. Ve Spartě si něco odehrál, ale působí na mě jako slušný hráč. K soupeřům vždy přistupoval s respektem a do nikoho se nenavážel. Je to rozumný chlap," říká Fiala. „To třeba nejde říct o Buchtelem, který je ve Spartě rok a už říká, jak mu srdce bije pro klub," mračí se.