Liberečtí hráči říkali, že brankář Ján Lašák předvedl při vaší střele zákrok roku, ale bohužel se smutnou tečkou…
Pro mě ta tečka byla parádní. Jsem strašně rád, že puk do branky prošel a ruka gólmana zůstala za brankovou čarou. Nakonec šlo o vítězný gól, co k tomu víc říct. (úsměv)

Branku zkoumali rozhodčí u videa. Dopadla na vás při čekání nervozita?
Říkal jsem si především, ať rozhodnou správně, protože o tom má být celé finále. Tak to naštěstí i dopadlo, takže jsem rád.

 Tisíce fanoušků se znovu sešly před velkoplošnými obrazovkami na brněnském Zelném trhu, aby fandily Kometě ve třetím zápase finálové série hokejové extraligy proti Bílým Tygrům z Liberce.
OBRAZEM: Tisíce fanoušků hnaly Kometu k vítězství. O titulu mají někteří jasno

Vzápětí po vaší trefě jste přidali druhý gól a navýšili vedení. Byly to klíčové okamžiky zápasu?
Určitě to soupeři ubralo na psychice. Bylo moc dobře, že jsme za jedno střídání dali dva góly. Tyto momenty sehrály v utkání velkou roli.

Máte k dispozici první mečbol. Jak náročné bude krotit euforii?
Před třetím zápasem jsme si říkali, že stačí už jen dva kroky, teď je to jeden. Musíme se na zápas především dobře vyspat, připravit a pro výhru udělat maximum.

Finále vyhrály v poměru 4:0 na zápasy doposud pouze Pardubice. Láká vás napodobit je?

To je mi úplně jedno. Finále chci vyhrát a to je pro nás nejpodstatnější. Myslím, že zápas zvládneme. Chci sérii 4:0, nic jiného.

Hokejisté brněnské Komety ovládli třetí finálové utkání 3:0 a stejným poměrem vedou i v celé sérii s Libercem hrané na čtyři vítězství.
Kometu dělí od titulu jediné vítězství. Bílí Tygři si vylámali zuby na Čiliakovi

Překvapuje vás, že má série zatím tak hladký vývoj?
Nevnímám to jako hladký průběh, zápasy neskončily rozdílem třídy. Soupeř není jednoduchý a nechci se opakovat jako v sérii se Spartou. Doufám, že mi to Hodonínští odpustí. (Kováčik při čtvrtfinálové sérii uvedl, že Kometa nehraje s Hodonínem, aby každý zápas jednoznačně vyhrála – pozn. red.) Uděláme pro úspěch maximu. Čtvrtý zápas nebude snadný, protože Liberec bude chtít sérii zase vrátit domů. My už ale chceme finále doma jednoznačně ukončit.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ