„Ještě bych to za hotovou věc nepovažoval. Jsme rádi za stav, jaký je. Určitě musíme hrát dál s pokorou a jít do toho úplně stejně, jako dosud," bránil se jeden z hrdinů zápasu Zámorský předčasné korunovaci.

Je těžké tenhle zrádný pocit v hlavě odstavit?

Musíme se připravit jako na každý jiný zápas. Nesmíme mít v hlavě, že máme mečbol. Musíme hrát úplně stejně jako poslední zápasy.

Ale cítíte, že už máme titul blízko?

Jak se říká, poslední krok je nejtěžší. Je blízko, ale zase až tolik být nemůže. Jdeme s pokorou do dalšího zápasu, ale určitě chceme vyhrát a urvat.

Byla v závěru už na kometě cítit bezradnost?

To bych neřekl. Snažili jsme se hrát zodpovědný hokej zezadu. Dneska jsme to parádně plnili, takže jsme jim to chtěli otrávit. Ale bezradnost to nebyla.

Byl tohle klíčový zápas série, kdy jste urvali už první zápas venku na víc způsobem, kdy jste soupeře deptali vaší hrou?

V celé sérii to byl hodně důležitý zápas. Ale víc budeme vědět až po sérii. Pohoda je na naší straně. Brno už ví, že už musí. Je jen na nás, abychom toho ještě využili.

Byl jste mužem zápasu. Jste rád, že jste bodovým příspěvkem odčinil chybu z úvodu zápasu?

(Úsměv) Byl jsem dnes u všeho. Dal jsem jeden gól, přidal dvě asistence. Co víc jsem pro to měl dnes udělat. Snažil jsem se na to nemyslet a hodit to za hlavu. Druhým střídáním pro mě začal nový zápas. Že jsem dal gól, jsem rád. Ale je jedno, kdo ho dá. Byl bych rád stejně, kdybych ho nedal a vyhráli jsme.

Během prvního střídání jste situaci podcenil?

To ne. Brněnský hráč byl chytřejší, než já. Přečetl mi rozehrávku a jel sám na bránu. Byla to moje chyba, ale žádné podcenění to nebylo.