„Richard je jeden z nejlepších hráčů, které jsem kdy poznal. Je to chytrý kluk a v trénování má budoucnost. Uznávám ho, ale teď hraje každý za sebe," hlásí brněnský kouč.

Zbývají dva zápasy do čtvrtiny soutěže a Kometa je na sedmém místě. „Potřebujeme ještě uhrát tři až šest bodů," připomíná Hadamczik.

Od východočeského týmu očekává technický hokej. „Richard dodá Pardubicím víc klidu. Byl to technik a nikdy neměl rád hráče, co zahazovali puky. Tento styl je i Pardubicím vlastní," podotýká. „Všechna čest co v hokeji Král dokázal, jeho styl se mi líbil," přidává pochvalná slova útočník Vojtěch Němec.

Marodka Komety
- Petr Kuboš (obránce) – Zranil se v utkání s Mladou Boleslaví. Doba absence zatím není známá.
- Rastislav Špirko (útočník) – Slovenský útočník má poraněnou nohu. Léčit se má zhruba tři týdny.
- Jakub Koreis (útočník) – Trápí ho problémy s nataženým tříslem. Chybět bude podobně dlouho jako Špirko.
- Petr Ton (útočník) – Zotavuje se z druhé operace poraněného pravého tricepsu. Na led se vrátí zřejmě až v novém roce.

Pardubicím se nevyvedl vstup do sezony. Z deseti zápasů vyhrály jen tři a krčí se na dvanáctém místě. „Hráči ale mají větší motivaci se novému trenérovi ukázat. My zas chceme napravit prohru z Mladé Boleslavi a doma si půjdeme pro tři body," burcuje brněnský forvard Vilém Burian před duelem v DRFG Areně, kde letos Kometa z pěti zápasů prohrála jediný.

Brňané však musí zlepšit koncovku. V Mladé Boleslavi poprvé v sezoně vyšli naprázdno. „Cvičili jsme hlavně stínění před brankou, musíme se cpát do brankoviště na dorážky. Tyto góly v moderním hokeji padají," uvědomuje si Němec.

Lékaři brněnského klubu mají znovu víc práce. V pátek se zranil bek Petr Kuboš, který doplnil marody Tona, Koreise a Špirka. V hierarchii formací se tak posune Tomáš Svoboda. „Půjde do třetí lajny k Leoši Čermákovi. V Boleslavi šel do první formace po vyloučení Vojty Němce a přinesl do hry nasazení. Dostává šanci v útoku, který má značný čas na ledě a bude i v přesilovce," dodává kouč k formaci, jíž doplňuje Burian.

Vedle pětačtyřicetiletého Krále v minulosti vyrostl například i Martin Havlát. „ Zatím nejsme v kontaktu a Martin mi nevolal. Má tady dveře otevřené, ale není důvod ho přemlouvat. Musí chtít sám, to je základní předpoklad," prohlašuje Hadamczik.