Její příznivci celek z Holešovic právě nemilují, a tak to důrazný obránce u nich nebude mít snadné. Ale funguje to i opačně. „V pondělí jsem vyfasoval trička s logem Komety. Posílal jsem domů fotky, všichni kamarádi byli nadšení," hlásí v nadsázce 
jedenatřicetiletý zkušený obránce.

A jaký byl pro vás první pohled do zrcadla v brněnském dresu?

Byl to hodně velký nezvyk. Vždyť já znám jen bílou a rudou. (smích)

Určitě je vám jasné, že jako bývalý letitý sparťan si fanoušky teprve musíte získat.

Než jsem podepsal smlouvu, ptal jsem se Libora Zábranského, jestli to bude problém. Nic si nenamlouvám, Sparta je na Moravě nenáviděný klub. Hlavně v Brně a ve Zlíně. Jenže Libor mi řekl, že chce zkušeného hráče. Chci tu podávat co nejlepší výkony. Věřím, že si fanoušky získám svou hrou a chováním.

Tělo vám zdobí řada tetování. Najde se na něm i sparťanský motiv?

(Přemýšlí) Třináct let je třináct let. Na stehně mám vytetovanou sparťanskou bitvu. Jsem bojovník. To je moje krédo, které budu dodržovat i tady. Na kérce jsou uvedené tři tituly, které jsem ve Spartě získal. Na to se nedá zapomenout, nejde to smazat. Věřím, že to fanoušci pochopí.

Když Sparta oznámila, že v ní končíte, spekulovalo se spíš o vašem odchodu do zahraničí. Jak to, že jste nakonec zakotvil v Brně?

Měl jsem několik nabídek z extraligy, ale hned jsem si vybral Kometu. Přitom jsem si nikdy nemyslel, že skončím právě v Brně. (smích) S Liborem Zábranským se ale známe už z dob společného hraní ve Spartě. Stál o mě. Těším se na fantastické publikum.

Ale cizina ve hře byla.

Měl jsem takovou možnost. Ale před dvěma měsíci se mi narodil kluk, nechci odcházet od rodiny, když je takhle malinký.

Rodinu si berete do Brna?

Zůstane v Čechách. Každý pátek po skončení přípravy za ní budu jezdit. Nejprve se tu musím trošku rozkoukat. Docela tu bloudím, hantecu moc nerozumím. (úsměv) Až se tu oťukám, přivezu ji sem.

Brněnské zvláštnosti jste si už nastudoval?

Pár slovíček už znám, jako „jezdím šalinó". (smích) Jsem docela udivený, jak jsou tu lidi oproti Praze v klidu. Když jsem potřeboval poradit, vždycky byli ochotní.

Nebude vám ten ruch velkoměsta chybět?

Ani náhodou. Nejsem pražský rodák, pocházím z Mladé Boleslavi. Stavím tam dům, jsem napůl vesnický kluk. Hledám spíš klid.

Když jste s Kometou jednal, věděl jste o dalších posilách?

Věděl jsem, jaký skládá mančaft. Kdo přijde a kdo zůstává. Kromě Libora Pivka.

A co říkáte na sílu týmu?

Většina extraligových týmů vyhazuje deset hráčů. Kometa v podstatě kromě pěti šesti hokejistů zůstala pohromadě. Letos hodně posílila v obraně, do útoku přišel Libor Pivko, mohli bychom hrát hodně vysoko.