VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Havlík k narozeninám naservíruje tatarák

Brno, Znojmo – Vůně syrového masa v nejbližší době praští do nosu hokejové Orly. Proč? Znojemský útočník Adam Havlík pohostí spoluhráče při oslavě jedenadvacátých narozenin. „Při takové příležitosti vždycky někdo připraví pro kabinu svačinku. Mám specialitku. Děda je řezník, takže nám vždycky přichystá tatarák. Na něm si pochutnáme,“ směje se jedenadvaceti­letý šutér.

18.1.2012
SDÍLEJ:

Hokejový útočník Adam Havlík.Foto: Rostislav Pfeffer

Na ledě už si totiž sobotní narozeniny zpříjemnil stylově. V posledním domácím zápase Orlů v základní části mezinárodní EBEL ligy výrazně pomohl mužstvu k výhře 3:2 v samostatných nájezdech nad Klagenfurtem. Podílel se totiž na všech třech gólech. Dva sám vstřelil, na zbývající přihrál.

Jeden z orlích benjamínků tak se třiceti kanadskými body vede produktivitu mužstva. Teprve v závěsu za ním zůstávají zkušení matadoři jako Peter Pucher nebo Petr Kanko. „Je jedno, jestli má Pepé (Pucher) o nějaký bod navíc nebo naopak. Musíme hrát týmově. Vyhráváme i prohráváme jako celé mužstvo,“ říká skromně.

Váží sice jen 65 kilogramů, ale rychle se otrkal v soutěži, v níž vládne hlavně síla a přímočarost. Havlík se odvděčuje za šanci kouči Martinu Stloukalovi. „Staví mě na důležité momenty. Řekl, že mi věří. Vnímám to jako největší rozdíl oproti uplynulé sezoně. Důvěra se na psychice projeví. A delší čas na ledě se musí odrazit i na bodech. Kdybych je neměl, bude něco špatně,“ podotýká.

Záložník Haman

Znojemský talent si na ledě dobře rozumí s útočnými parťáky Martinem Podešvou a Radkem Hamanem. „Dobře se doplňujeme. S Martinem máme puk udržet v útočném pásmu a něco vymyslet. Nemusíme se moc starat o bránění díky Radkovi. On je víceméně záložník. Nemusíme se strachovat, že po ztrátě puku vznikne nějaký problém,“ směje se.

Oproti loňské sezoně, jejíž velkou část promarodil, zažívá povedený ročník. EBEL liga mu sedla. „S první ligou se srovnávat nedá. Je tu plno hráčů se zkušenostmi z NHL nebo farmy. Celkově je ta liga kvalitnější, důraznější, přímočařejší. Pro nás Znojemáky má obrovský přínos do budoucna,“ libuje si.

Orli se už pomalu soustředí na nadstavbovou část soutěže. V ní se s dalšími čtyřmi celky dolní poloviny tabulky porvou o dvě zbývající místa v play off. „Za umístění v základní části soutěže dostanou týmy jen pár bonusových bodů. Rozestupy budou minimální. Stačí jednou vyhrát a vše se srovná. V nadstavbě chceme všech osm zápasů zvládnout,“ burcuje Havlík.

Autor: Tomáš Svoboda

18.1.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

SOUTĚŽ: Ve hře jsou lístky na zápas Zbrojovky proti Dukle Praha

Tradiční již devatenáctou přehlídku ohňostrojů festivalu Ignis Brunensis zakončil pompézní ohňostroj z hradu Špilberk.
AKTUALIZOVÁNO

Ignis Brunensis: přibude jeden ohňostroj, povinnou skladbou bude Bugatti step

Kino Art se přesune do bývalého lihovaru. Kvůli opravám

Brno /FOTOGALERIE/ – Rozsáhlé opravy za miliony korun čekají budovu brněnského Kina Art v Cihlářské ulici. Kvůli rozšíření vestibulu či zřízení bezbariérového přístupu proto od května do září kino přemístí do bývalého lihovaru v Pekařské ulici.

DOTYK.CZ

Největší poslanečtí snaživci? Na špici jsou Kalousek i Okamura

Už více než dvě stovky zákonů předložili současní poslanci. Sice jich protlačili jen 26, ale nesmutní z toho. Hlavně, že jsou vidět.

Nový ředitel Povodí Moravy dřív vedl mlékárny a lihovar

Brno – Z mléka a alkoholu přesedlá na vodu nový ředitel Povodí Moravy. V Brně ho v pondělí představil zaměstnancům podniku ministr zemědělství Marian Jurečka. Václav Gargulák přejde na pozici generálního ředitele společnosti zvenčí a ujme se jí už v úterý.

AKTUALIZOVÁNO

Účtenky za pivo? Sorry jako i agent Bureš

Brno /ANKETA/ – Bureš, Andrej Bureš. Účtenky s takovýmto textem a podobiznou ministra financí Andreje Babiše stylizovaného do postavy Jamese Bonda dostávají už od prosince návštěvníci Pivní burzy v brněnské Veveří ulici. „Na účtence máme obrázek jen z recese a původně jsme ho chtěli po týdnu odstranit, ale lidem se líbí. Měli jsme jen jednu negativní reakci, lidé se spíš smějí," uvedl majitel restaurace Jakub Seďa.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies