Ještě předevčírem mohli brankáři prvoligových hokejistů Komety Radek Fiala a Tomáš Kubeš přemýšlet, kdo z nich bude v nadcházející sezoně jedničkou. Když včera ráno přišli na trénink, zjistili, že všechno je jinak.

Do přípravy brněnského klubu se zapojil ex–slávistický gólman Lukáš Hronek. „Jsme s ním víceméně domluvení. Jeho smlouva je na jeden rok s opcí,“ prozradil šéf Komety Libor Zábranský.

Příchod brankáře se narodil hodně rychle. „Dozvěděl jsem se o tom v úterý a hned jsme se domluvili,“ líčil Hronek. Jeho nové angažmá ho nicméně velmi potěšilo. „Jsem moc spokojený, že jsem tady. Je to dobrý tým,“ usmíval se.

Hronek po sezoně skončil ve Slavii. Trenér Vladimír Růžička už s ním pro další ročník nepočítal. „Spousta věcí se tam změnila. Nedohodli jsme se na podmínkách nové smlouvy,“ stručně popsal odchod z klubu, se kterým vyhrál extraligu.

Brno nebylo jediným zájemcem o služby gólmana, kterého si místní fanoušci pamatují z loňské sezony z branky Hav〜líčkova Brodu. „Nějaká jednání probíhala. Problémem ale většinou byla moje tabulková cena,“ pravil Hronek.

Po dohodě s Kometou se mu ulevilo. „Jsem rád, že tady můžu chytat. Doufám, že se nám letos podaří dosáhnout úspěchu, jaký si tohle město určitě zaslouží,“ prohlásil včera na tréninku.

Roční smlouvu podepsal s Kometou ještě jeden slávista, který letos v Praze skončil. Platnou posilou do útoku by měl být chomutovský odchovanec Radek Dlouhý.

Pětadvacetiletý hokejista zažil svou nejslavnější éru v mistrovské sezoně Slavie. Zářil v útoku mladíků s Kopeckým a Jarošem.

Počet posil Komety se tak zastavil na čísle třináct. „Nikdo další už ale asi nepřijde,“ ujišťoval trenér Rostislav Čada.