Mladou Boleslav doma porazili 6:1. Semifinálová série dospěje ke konci až v sedmém utkání na hřišti středočeského cel­ku. „Boleslav nás ničím nepřekvapila. Hrála zatažená, i když prohrávala. To nám vyhovovalo,“ líčil spokojeně trenér Komety Vladimír Kýhos. Jedna velká změna byla na hře Komety znát. V žádném z předchozích utkání neměla tak silný úvodní tlak. Přesto první gól vstřelil Ivan Padělek až v devatenácté minutě. Jeho trefa byla pro čtvrteční utkání příznačná. Padla z přesilovky, které se tentokrát Kometě náramně dařily. Dala z nich všech šest branek.

Ve druhé třetině se z početní výhody prosadil Vondráček. Ve třetí pak rychle odpověděl na mladoboleslavskou korekci skóre dělovkou od modré Marian Morava. O pár minut později pak definitivně ukončily drama tři perfektní dvojnásobné přesilovky. Trefovali se Zelenka, Dlouhý a Sedlák. „Soupeř začal hrát hodně agresivně. Nevím, jestli jim šlo o to, někoho zranit,“ krčil rameny Kýhos. Ránu dostal třeba střelec pátého gólu Radek Dlouhý. „Ani mi to nevadilo, Měl jsem radost z gólu a kluci mě bránili,“ usmíval se ostrý útočník.

Emoce zachvátily ve čtvrtek i diváky. Na konci druhé části poslali rozhodčí hráče předčasně do šaten kvůli zaházené ledové ploše.

Jak probíhal zápas online:
AKTUÁLNĚ - Fanoušci brněnské Komety dnes budou hodně oslavovat. Jejich tým porazil Mladou Boleslav 6:1.
AKTUÁLNĚ - Ani jsem nestihl dopsat tento řádek a Boleslav byla tvrdě potrestána dalším gólem, který vstřelil do nepřátelské branky Přemysl Sedlák,
AKTUÁLNĚ - Hosté panikaří, Radek Dlouhý střelil brankáři Cháberovi další již pátý gól. Na ledové ploše se strhávají krátké, za to však tvrdé pěstní souboje.
AKTUÁLNĚ - Další využitá přesilovka. Na 4:1 zakončil ukázkově provednou přesilovku pět na tři Jiří Zelenka.
AKTUÁLNĚ - Třetí branku Komety přidal opět v přesilovce Marian Morava.
AKTUÁLNĚ - V čtvrté minutě třetí třetiny snižoval mladobolslavský Daniel Boháč na 2:1 pro Kometu. Gólu předcházela hrubice Komety na modré čáře.
AKTUÁLNĚ - Sportovní zážitek kalí chování fanoušků. Ti ve druhé třetině po vyloučení brněnského Davida Mikšana zasypali plochu odpadky. V čase 37:54 tak rozhodčí předčasně ukončili druhou třetinu. Pohrozili také předčasným ukončením celého utkání. Tím by Kometě hrozila kontumace zápasu a hodně smutný konec sezony.
AKTUÁLNĚ - Skončila druhá třetina za stavu 2:0 vede Kometa Brno.
AKTUÁLNĚ - Další gol zajistil Roman Vondráček, aby za stavu 2:0 přivedl Kometu blíže k vítězství.
AKTUÁLNĚ - Vedení 1:0 mu zajistil v přesilové hře chvilku před koncem Ivan Padělek. V závaru před brankou našel puk i volnou cestu do branky. Kometa měla v první části velkou převahu, mnoho šanci však nevyužila. Zejména jí může mrzet dlouhá přesilovka pět na tři.
Vondráček: Od Boleslavi to na konci bylo ubohý

Trochu jako by hráči Mladé Boleslavi chtěli dostat co nejvíc gólů. Nebo zranit hokejisty Komety. Šest gólů v jejich síti je výsledky obrovské nedisciplinovanosti v šestého závěru semifinálového utkání. Dveře trestné lavičky se netrhly. „Úplně nesmyslně se vyfaulovali, ale to je jejich chyba,“ říkal po zápase brněnský útočník Roman Vondráček.

Co jste říkal, na chování boleslavských hráčů ve třetí třetině?
Přišlo mi to od nic docela ubohý. Nedokázali udržet nervy. Ale to je jedno, musíme se soustředit na sebe, ne na ně. Nenechat se tím rozhodit.

Šest gólů z přesilovek je i přes jejich množství super bilance, nemyslíte?
Přesilovky se nám začaly dařit. Mohli jsme jich hrát hodně a vycházely nám. Hodně se odrážely puky a nám se daří najít si místo na dorážky.

S výsledkem 6:1 asi musíte být hodně spokojení.
Určitě se takový zápas hodnotí líp, než ty v Mladé Boleslavi. Dokázali jsme hrát od samého začátku dobře. Dostali jsme to na stav 2:0 a hlídali si to. Když snížili, tak bylo důležité, že jsme se rychle vrátili. Pak přišly ty jejich nesmyslný vyloučení.

S čím půjdete do rozhodujícího sedmého zápasu?
Tam už do toho musíme dát všechno.


První hokejová liga - semifinále: Kometa Brno - Mladá Boleslav 6:1.
Kometa Brno – Mladá Boleslav 6:1

Třetiny: 1:0, 1:0, 4:1

Kometa Brno: Jarina – Čech, Zubíček, Houdek, Mikel, Morava, David, Lhotský, Protivný – Vondráček, Barus, Dlouhý – Sedlák, Černý, Mikšan – Zelenka, Padělek, Staněk – Lipina, Moskal, Klimt.

Mladá Boleslav: Chábera (od 51. Šindelář) – Bauer, Lukáč, Jindra, Macháček, Mocek, Schnabel, Drábek – Nouza, Král, Gombár – Mikulík, Boháč, Šebesta – Eiselt, Šindel, Handlovský – Fiedler, Rumpel, Gajovský.

Branky: 19. Padělek (Klimt), 33. Vondráček (Houdek), 45. Morava (Klimt, Barus), 49. Zelenka (Klimt), 50. Dlouhý (Vondráček), 51. Sedlák (Černý, Houdek) – 44. Boháč (Macháček). Rozhodčí: Husička, Hradil – Bryška, Chytil. Vyloučení: 17:18, navíc Mikšan (Kometa), Gombár a Schnabel (Ml. Boleslav) 10 min. Využití: 6:0. Diváci: 6800 (vyprodáno). Stav série: 3:3.