„Jsem Chomutovák, ale dlouhá léta jsem žil v Praze. Změnit takhle prostředí mi proto nepřipadá jako nějaký velký problém,“ říká Petrovka, který hrával v útoku pražské Sparty.

Teď se trochu svezl s Kýhosem, který kývl na nabídku Brna a znepřátelil si tím vedení severočeského klubu. „Zůstat jsem tam nemohl. Mám k Chomutovu vztah, ale teď je pro mě hlavně důležité, že můžu dál spolupracovat s Vláďou,“ vysvětluje Petrovka, který stejně jako hlavní kouč podepsal v Kometě smlouvu na tři roky.

Zatím se ale jak v klubu, tak ve městě rozkoukává. „Oba ještě bydlíme na hotelu, ale už si domlouváme nějaké bydlení. Takže ze mě bude Brňák,“ hlásí Petrovka.

K týmu se přidal ve středu před týdnem, o den později než Kýhos. „Zatím se se všemi hráči se teprve poznáváme. Času moc nebylo,“ připomíná Petrovka. Ve středu ho čeká třetí utkání na lavičce Komety – tradiční derby v Třebíči.

„Stihli jsme zatím jen menší změny. Zlepšilo se napadání, ale potřebujeme hlavně zapracovat na útočné fázi,“ myslí si nový asistent trenéra, který tuto funkci převzal po svém nynějším šéfovi Liboru Zábranském.

Dvaačtyřicetiletý Petrovka hrál naposledy v sezoně 2001/02 první ligu za Chomutov. „Už se na zápasy s ním těším. Bude to vyhecované, ale špatné reakce fanoušků se nebojím,“ ujišťuje.

Zatím má nový trenérský tandem pozitivní bilanci. Vyhrál oba zápasy. Ve středu hraje Kometa podruhé za sebou na venkovním hřišti. Třebíč je v tabulce východní skupiny ligy až šestá a snaží se hlavně vyhnout bojům o udržení.

S Třebíčí Kometa načíná šestý koloběh základní části. Když s ní otevírala sezonu, nedařilo se jí. v Rondu prohrála 2:4, ale pak to horáckému týmu dvakrát vrátila.

Modrobílí se stále potýkají s množstvím zraněných, k dispozici zatím není třeba gólman Hronek. „Uzdravil se nám akorát Sojčík, který měl virózu. Lhotský bude k dispozici za pět deset dnů, trénovat začíná Padělek,“ vypočítává marodku Kýhos.